Τένις: Ο Kei Nishikori έφτασε στα προημιτελικά του Atlanta Open στην επιστροφή του στο ATP Tour

Το πρώην νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, Kei Nishikori, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Atlanta Open, κερδίζοντας τον Κινέζο Shang Juncheng με 6-4, 7-6(3) στον 2ο γύρο του τουρνουά ATP 250.

Ο 33χρονος, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 439η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στο ATP Tour από τον Οκτώβριο του 2021, έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του στο πρώτο και στο έβδομο game για να κερδίσει το πρώτο σετ πριν επικρατήσει στο tiebreak του δεύτερου σετ απέναντι στον 18χρονο, 156ο στην κατάταξη Shang.

Ο Kei Nishikori από την Ιαπωνία παίζει τον αγώνα του στον δεύτερο γύρο εναντίον του Shang Juncheng από την Κίνα στο Atlanta Open, το πρώτο του τουρνουά τένις του ATP Tour μετά από σχεδόν δύο χρόνια, στην Ατλάντα στις 27 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Νισικόρι νίκησε 7-6(5), 7-6(5) τον 63ο Αυστραλό Τζόρνταν Τόμσον στον πρώτο γύρο την Τρίτη.

“Αυτός ο αγώνας ήταν καλύτερος από τον πρώτο γύρο”, δήλωσε ο Nishikori μετά την πρόκρισή του στα προημιτελικά. “Ήμουν επιθετικός από την αρχή με το forehand μου. Είμαι ευχαριστημένος με το παιχνίδι μου.

Ο Nishikori, του οποίου το αριστερό γόνατο ήταν δεμένο για τον αγώνα, κέρδισε το 40% των πόντων επιστροφής στο πρώτο σερβίς του Shang.

Ο Kei Nishikori από την Ιαπωνία παίζει τον αγώνα του δεύτερου γύρου εναντίον του Shang Juncheng από την Κίνα στο Atlanta Open, το πρώτο του τουρνουά τένις ATP Tour μετά από σχεδόν δύο χρόνια, στην Ατλάντα στις 27 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Κατάφερα να χτυπήσω βαθιά τις επιστροφές μου και να τον αιφνιδιάσω μερικές φορές”, δήλωσε ο Νισικόρι, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ, ένατο στην παγκόσμια κατάταξη, στα προημιτελικά της Παρασκευής.

Ο Νισικόρι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο τον Ιανουάριο του 2022 και αργότερα τραυματίστηκε στον δεξιό αστράγαλο κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης.

Κέρδισε το τουρνουά της επιστροφής του τον Ιούνιο στο Caribbean Open, μια διοργάνωση του ATP Challenger Tour στο Πουέρτο Ρίκο, πριν παίξει σε δύο ακόμη διοργανώσεις του Challenger Tour στις Ηνωμένες Πολιτείες.