Τένις: Ο Kei Nishikori κερδίζει ένα Challenger και είναι έτοιμος να παίξει στο US Open

Το πρώην νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, Kei Nishikori, ολοκλήρωσε την επιστροφή του μετά από μια μακρά αποχή από τον τραυματισμό του, κερδίζοντας μια διοργάνωση του ATP Challenger Tour στο Πουέρτο Ρίκο την Κυριακή.

Ο 33χρονος Ιάπωνας, ο οποίος είχε να αγωνιστεί σε τουρνουά από τον Οκτώβριο του 2021, κέρδισε τον Αμερικανό έφηβο Michael Zheng με 6-2, 7-5 στον τελικό του Caribbean Open και δήλωσε ότι το επόμενο μεγάλο ραντεβού του θα είναι το U.S. Open, το οποίο ξεκινά στα τέλη Αυγούστου.

Ο Kei Nishikori από την Ιαπωνία παίζει με τον Michael Zheng από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τελικό του απλού ανδρών του τουρνουά τένις Caribbean Open στο Palmas del Mar του Πουέρτο Ρίκο, στις 18 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Το καλύτερο αποτέλεσμα Grand Slam της καριέρας του Νισικόρι ήρθε στο US Open, όταν έφτασε στον τελικό του τουρνουά του 2014 που κέρδισε ο Κροάτης Μάριν Τσίλιτς.

Απέναντι στον Zheng, ο Nishikori προηγήθηκε με 5-2 στο δεύτερο σετ, αλλά έπρεπε να αντέξει την προσπάθεια επιστροφής του 19χρονου ελπίδα, ο οποίος ισοφάρισε σε 5-0.

Ο Nishikori έκανε break για να προηγηθεί με 6-5 πριν σερβίρει για τη νίκη, σηκώνοντας και τις δύο γροθιές στον αέρα.

Ο Kei Nishikori από την Ιαπωνία πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Michael Zheng από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τελικό του απλού ανδρών του τουρνουά τένις Caribbean Open στο Palmas del Mar, Πουέρτο Ρίκο, στις 18 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Η νίκη σε αυτό το τουρνουά ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μου”, δήλωσε ο Νισικόρι. “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπόρεσα να παίξω έτσι. Ο τρόπος που έπαιξα στον τελικό με έκανε να πιστέψω ότι μπορώ να παίξω στο ATP Tour.

Ο Nishikori, ο οποίος έπαιξε για τελευταία φορά στο ATP Tour τον Οκτώβριο του 2021, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο τον Ιανουάριο του 2022 και στη συνέχεια τραυματίστηκε στον δεξιό αστράγαλο κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης.

Ο τίτλος στο Caribbean Open τον ανέβασε ξανά στην παγκόσμια κατάταξη στην 492η θέση.

Ο Ιάπωνας Kei Nishikori χαμογελάει μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Caribbean Open τουρνουά τένις στο Palmas del Mar του Πουέρτο Ρίκο στις 18 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports