Τένις: Ο Shintaro Mochizuki συνεχίζει την εκπληκτική του πορεία στο Τόκιο

Το νούμερο 215 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Shintaro Mochizuki προκρίθηκε στα ημιτελικά του Japan Open την Παρασκευή, κερδίζοντας τον Αυστραλό Alexiei Popyrin, που βρίσκεται στην 41η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Μια μέρα αφότου επέστρεψε από ένα σετ πίσω για να νικήσει τον κορυφαίο Taylor Fritz στο Ariake Colosseum του Τόκιο, ο Mochizuki κέρδισε τον Popyrin με 7-5, 2-6, 7-5 στον προημιτελικό τους για την πέμπτη ημέρα του ATP 500.

Μετά από δύο break στο σερβίς για την έναρξη του αγώνα, οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι που ο Mochizuki έκανε break στο 12ο game για να πάρει το σετ. Ο Ιάπωνας υπέστη break στην αρχή του δεύτερου σετ και δεν μπόρεσε ποτέ να ανακάμψει.

Με τον 24χρονο Popyrin να σερβίρει για να στείλει το ματς σε καθοριστικό tie-break στο τρίτο σετ, ο Mochizuki πήρε τους τρεις τελευταίους πόντους για να σπάσει το σερβίς και να κερδίσει τον αγώνα.

Η νίκη του 20χρονου Mochizuki, πρωταθλητή του Wimbledon junior 2019, τον στέλνει στα ημιτελικά απέναντι στον 50ο της κατάταξης Ρώσο Aslan Karatsev.

Ο Ιάπωνας Shintaro Mochizuki σε δράση εναντίον του Αυστραλού Alexiei Popyrin στα προημιτελικά του Japan Open τουρνουά τένις στο Ariake Colosseum στο Τόκιο στις 20 Οκτωβρίου 2023 ( WeLoveSports).