Τένις: Kunieda προβλέπει την κυριαρχία του Oda σε αναπηρική καρέκλα

Ο συνταξιούχος σπουδαίος τενίστας σε αναπηρικό αμαξίδιο Shingo Kunieda συνεχάρη την Τρίτη τον Ιάπωνα Tokito Oda, αφού ο 17χρονος έγινε ο νεότερος νικητής Grand Slam στο Roland Garros αυτό το μήνα.

Ο 39χρονος Kunieda, ο οποίος αποσύρθηκε τον Ιανουάριο μετά από 28 Grand Slams και τρία χρυσά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, παρακολουθεί με χαρά την αλματώδη άνοδο του Oda, ο οποίος από πρώτος seeded κέρδισε τον Βρετανό Alfie Hewett και κατέκτησε τον τίτλο στο Roland Garros.

Ο πρώην αστέρας του τένις με αναπηρικό αμαξίδιο Shingo Kunieda ποζάρει για μια φωτογραφία σε μια τελετή απονομής βραβείων στο Τόκιο στις 20 Ιουνίου 2023( WeLoveSports)

Ο Ιάπωνας Tokito Oda πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Βρετανού Alfie Hewett κατά τη διάρκεια του τελικού του απλού με αμαξίδιο στο τουρνουά τένις Roland Garros στο Παρίσι στις 10 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Ο τελικός ήταν επίσης τέλειος. Είχα την εντύπωση ότι η βασιλεία του Όντα θα ήταν μακρά”, δήλωσε ο Κουνιέντα.

Ο επί σειρά ετών ηγέτης του αθλήματος αποκάλυψε ότι είχε βοηθήσει τον Oda πριν από το Γαλλικό Όπεν, προπονούμενος μαζί σε ένα χωμάτινο γήπεδο μετά από αίτημα του νεαρού παίκτη.

“Του δίδαξα κάτι που θα μπορούσαμε να το πούμε μυστικό, μια τακτική”, είπε ο Kunieda πριν συζητήσει για τις δυνατότητες του Oda.

“Κανείς στην ιστορία δεν έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο τελειότητας σε τόσο νεαρή ηλικία. “Έχει όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο στο τένις με αμαξίδιο.