Τα Diamond Girls της Βουλγαρίας επιστρέφουν στην Ιαπωνία για να γιορτάσουν την Ολυμπιακή νίκη

Μετά την κατάκτηση του χρυσού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού το καλοκαίρι του 2021, οι Βουλγάρες αθλήτριες ρυθμικής γυμναστικής γνωστές ως “Diamond Girls” επιστρέφουν στην Ιαπωνία για να ανακαλύψουν μερικά από τα πράγματα που έχασαν κατά την προηγούμενη επίσκεψή τους.

Η ομάδα ανέβαλε τον εορτασμό του πολύπλευρου θριάμβου της με τους κατοίκους της πόλης της προπόνησής τους, Murayama στο νομό Yamagata, επειδή έπρεπε να εγκαταλείψουν την Ιαπωνία λίγο μετά τους αγώνες λόγω της ραγδαίας αύξησης των λοιμώξεων από τον COVID-19.

Τα Diamond Girls, που αποσύρθηκαν από τους αγώνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπόρεσαν τελικά να γιορτάσουν στη Murayama στο πλαίσιο ενός 10ήμερου ταξιδιού μετά από πρόσκληση της πόλης, η οποία εγκατέστησε ένα μνημείο προς τιμήν τους.

Βουλγάρες αθλήτριες ρυθμικής γυμναστικής διαγωνίζονται στον τελικό της γενικής σειράς των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στο γυμναστήριο Ariake στις 8 Αυγούστου 2021. ( WeLoveSports)

Η βουλγαρική εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής είναι παραδοσιακά γνωστή ως “Χρυσές Κορασίδες”, αλλά η Ολυμπιακή ομάδα του Τόκιο κέρδισε το ειδικό παρατσούκλι “Διαμάντι” επειδή έφερε στη Βουλγαρία το πρώτο της συλλογικό χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Ο σκοπός αυτού του ταξιδιού είναι να αλληλεπιδράσουμε με τον τοπικό πληθυσμό, κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής χρονιάς, μέσω διαφόρων εκδηλώσεων”, δήλωσε η αρχηγός της ομάδας Σιμόνα Ντιάνκοβα σε συνέντευξη Τύπου στο Ολυμπιακό Μουσείο της Ιαπωνίας στο Τόκιο τη Δευτέρα.

“Τα πράγματα ήταν δύσκολα εκείνη την εποχή. Κάποτε σκεφτήκαμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ακυρωθούν. Όλοι φορούσαν μια μάσκα. Κερδίσαμε χρυσά μετάλλια σε έκτακτους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν ξεχωριστό.

Κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, η ομάδα πραγματοποίησε τέσσερα προπονητικά καμπ, γνωστά ως “rose camps”, στη Murayama. Το εθνικό λουλούδι της Βουλγαρίας είναι το τριαντάφυλλο και το λουλούδι της Μουραγιάμα είναι επίσης το τριαντάφυλλο.

Εκτός από την προπόνηση οκτώ ώρες την ημέρα, οι Dyankova, Stefani Kiryakova, Madlen Radukanova, Laura Traets και Erika Zafirova έλαβαν μέρος σε πολιτιστικές ανταλλαγές, όπως η σύνθεση λουλουδιών ikebana, τελετές τσαγιού και φύτευση τριαντάφυλλων.

Η βουλγαρική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής, χρυσή Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ποζάρει για μια φωτογραφία στο Τόκιο στις 26 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports)

Δημιουργήθηκε μια λέσχη θαυμαστών των Diamond Girls, τα μέλη της οποίας έχουν αυξηθεί πέραν της Murayama σε περίπου 400 άτομα σε όλη την Ιαπωνία, σύμφωνα με τη βουλγαρική πρεσβεία στο Τόκιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020, αναβλήθηκαν κατά περίπου ένα χρόνο και διεξήχθησαν σε μεγάλο βαθμό χωρίς θεατές λόγω της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια μιας 10ήμερης προολυμπιακής κατασκήνωσης το 2021, τα Diamond Girls μπορούσαν να ταξιδεύουν μόνο μεταξύ του καταλύματός τους και του χώρου προπόνησης, χωρίς να αλληλεπιδρούν με τον τοπικό πληθυσμό.

“Η Μουραγιάμα είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για εμάς και το μνημείο που χτίσαμε εκεί μας κάνει πραγματικά να κλαίμε”, δήλωσε η Ντιάνκοβα. “Θέλουμε να διδάξουμε ρυθμική γυμναστική στα παιδιά αυτή τη φορά.

Η αρχηγός εξέφρασε επίσης τις ελπίδες της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι, λέγοντας: “Η νέα βουλγαρική ομάδα είναι πολύ δυνατή και έχει πετύχει αποτελέσματα υπό την προπονήτριά μας. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία στα ομαδικά και ατομικά αγωνίσματα”.