Τζούντο: οι αδελφοί Άμπε κερδίζουν το χρυσό και η Ιαπωνία παίρνει την πρωτιά στον πίνακα μεταλλίων του Grand Slam

Οι Ολυμπιονίκες Γιούτα και Χιφούμι Άμπε οδήγησαν την Ιαπωνία σε χρυσή κούρσα την Κυριακή στο Grand Slam του τζούντο στο Τόκιο.

Η διοργανώτρια χώρα πρόσθεσε πέντε χρυσά μετάλλια την τελευταία ημέρα του διήμερου τουρνουά, με τους Natsumi Tsunoda, Ryuju Nagayama και Miku Takaichi να ανεβαίνουν επίσης στο βάθρο στο Μητροπολιτικό Γυμναστήριο του Τόκιο.

Η Uta, 23 ετών, χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό για να κερδίσει τον τελικό των 52 κιλών γυναικών, εκτελώντας μια τεχνική ashi-waza με το πόδι για να νικήσει τη Γαλλίδα Astride Gneto με ippon.

Η Γιαπωνέζα Uta Abe (L) αντιδρά μετά τη νίκη επί της Γαλλίδας Astride Gneto κατά τη διάρκεια του τελικού των 52 κιλών τζούντο στο Tokyo Grand Slam στο Μητροπολιτικό Γυμναστήριο του Τόκιο στις 3 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Hifumi, 26 ετών, ολοκλήρωσε σχεδόν εξίσου γρήγορα τον τελικό των 66 κιλών των ανδρών, ανατρέποντας τον Μογγόλο Baskhuu Yondonperenlei σε 71 δευτερόλεπτα για μια νίκη ippon.

Τα δύο αδέλφια θα προσπαθήσουν να γίνουν Ολυμπιονίκες το ερχόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι, έχοντας επιλεγεί για την ιαπωνική ομάδα.

Ο Ιάπωνας Hifumi Abe (L) αντιμετωπίζει τον Μογγόλο Baskhuu Yondonperenlei κατά τη διάρκεια του τελικού των 66 κιλών των ανδρών του Tokyo Judo Grand Slam στο Tokyo Metropolitan Gymnasium στις 3 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Θέλω να κάνω ό,τι χρειαστεί για να βεβαιωθώ ότι θα κερδίσω και πάλι στην Ολυμπιακή σκηνή στο Παρίσι”, δήλωσε ο Γιούτα. “Δεν είμαι ακόμα ικανοποιημένη με τη θέση μου. Θέλω να γίνω πιο δυνατή και να σιγουρευτώ ότι θα κερδίσω για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Η Tsunoda, η οποία βρίσκεται επίσης σε πορεία για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν αδίστακτη στο δρόμο προς τη νίκη της στην κατηγορία των 48 κιλών. Κέρδισε και τους τέσσερις αγώνες της με ippon και χρειάστηκε μόλις 26 δευτερόλεπτα για να υποτάξει την Ισπανίδα Julia Figueroa στον τελικό.

Στην κατηγορία των 60 κιλών των ανδρών, ο Nagayama έκανε ένα μεγάλο βήμα προς το Παρίσι κερδίζοντας με ippon τον συμπατριώτη του Naohisa Takato, χρυσό Ολυμπιονίκη στους Αγώνες του Τόκιο.

Ο τελικός διακόπηκε στην αρχή του χρυσού σκορ για να επιτραπεί στον Takato να θεραπεύσει ένα κόψιμο. Ο Ολυμπιονίκης συνέχισε τον αγώνα με επίδεσμο στο πρόσωπό του, αλλά άντεξε μόνο 23 δευτερόλεπτα πριν ο Ναγκαγιάμα εκτελέσει τη νικητήρια κίνηση.

Σε έναν άλλο αμιγώς ιαπωνικό τελικό, ο Τακαΐτσι νίκησε την Κιράρι Γιαμαγκούτσι με golden score waza-ari για να εξασφαλίσει το στέμμα των γυναικών στα 63 κιλά.