Τζούντο: Ο Sanshiro Murao κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο Grand Slam για την Ιαπωνία

Ο Ιάπωνας τζουντόκα Sanshiro Murao υπογράμμισε την ιδιότητά του ως διεκδικητή του τίτλου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου καλοκαιριού στο Παρίσι, κερδίζοντας την κατηγορία των 90 κιλών των ανδρών στο Τόκιο Grand Slam το Σάββατο.

Ο 23χρονος κέρδισε και τους πέντε αγώνες του στο Μητροπολιτικό Γυμναστήριο του Τόκιο, με αποκορύφωμα τη νίκη με Ippon επί του απερχόμενου παγκόσμιου πρωταθλητή Luka Maisuradze από τη Γεωργία στον τελικό.

Ο Ιάπωνας Sanshiro Murao (επάνω) ρίχνει πάνω από τον Γεωργιανό Luka Maisuradze για μια νίκη με ippon κατά τη διάρκεια του τελικού των 90 κιλών ανδρών του τουρνουά τζούντο Tokyo Grand Slam στο Tokyo Metropolitan Gymnasium στις 2 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η διοργανώτρια χώρα κατέκτησε δύο από τα έξι χρυσά μετάλλια που διεκδικήθηκαν την πρώτη ημέρα του διήμερου τουρνουά, με την Μάο Αράι να ανεβαίνει επίσης στο βάθρο στην κατηγορία γυναικών άνω των 78 κιλών.

Ο Μουράο, που γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από Αμερικανίδα μητέρα και Ιάπωνα πατέρα, αναμένεται να κάνει το Ολυμπιακό του ντεμπούτο στο Παρίσι, με την επιλογή του για την εθνική ομάδα να είναι απλώς τυπική διαδικασία.

“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν το όνειρό μου από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Θέλω να χτίσω πάνω σε αυτή τη νίκη”, δήλωσε.

Ο Ιάπωνας Sanshiro Murao (Δ) απομακρύνεται μετά τη νίκη του επί του Γεωργιανού Luka Maisuradze κατά τη διάρκεια του τελικού των 90 κιλών των ανδρών στο τουρνουά τζούντο Grand Slam του Τόκιο στο Μητροπολιτικό Γυμναστήριο του Τόκιο στις 2 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Μετά την κατάκτηση του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος εφήβων, ο 20χρονος Arai προχώρησε με αυτοπεποίθηση στη διοργάνωση των μεγαλύτερων, κερδίζοντας τη Γαλλίδα Léa Fontaine στον τελικό των βαρέων βαρών.

Ο Soichi Hashimoto, ο οποίος εξασφάλισε την Ολυμπιακή επιλογή στα 73 κιλά, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Τόκιο Grand Slam, παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο απέναντι στον Hidayat Heydarov από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο απερχόμενος Ολυμπιονίκης των 81 κιλών Takanori Nagase αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από τον Zelim Tckaev του Αζερμπαϊτζάν, τον τελικό χάλκινο νικητή.

Τα αδέλφια Hifumi και Uta Abe, χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα αγωνιστούν την Κυριακή στα 66 κιλά ανδρών και 52 κιλά γυναικών αντίστοιχα.