Τζούντο: Ο Soichi Hashimoto κατακτά το χρυσό στην κατηγορία των 73 κιλών στο Hungarian Masters

Ο Ιάπωνας Soichi Hashimoto κέρδισε το χρυσό στην κατηγορία των 73 κιλών στους άνδρες, αλλά η συμπατριώτισσα του στο Παρίσι Saki Niizoe αναγκάστηκε να αρκεστεί στο χάλκινο μετά την ήττα της στον ημιτελικό της κατηγορίας των 70 κιλών στις γυναίκες στο Ουγγρικό Judo Masters το Σάββατο.

Η Ιαπωνία προηγείται στον πίνακα των μεταλλίων με τέσσερα χρυσά, ένα ασημένιο και πέντε χάλκινα μετά από δύο ημέρες αγώνων στη Βουδαπέστη, η οποία λειτουργεί ως σημαντική διοργάνωση επιλογής για τους Θερινούς Αγώνες του 2024.

Ο Soichi Hashimoto (L) από την Ιαπωνία αγωνίζεται εναντίον του Behruzi Khojazoda από το Τατζικιστάν στον τελικό των 73 κιλών των ανδρών κατά τη διάρκεια των αγώνων τζούντο Hunagary Masters στη Βουδαπέστη στις 5 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Hashimoto κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο του στο Masters, αφού ο αντίπαλός του Behruzi Khojazoda από το Τατζικιστάν πήρε την τρίτη ποινή του στον τελικό.

“Πάλεψα σαν να ήταν ο τελικός από τον πρώτο αγώνα και αυτό μου επέτρεψε να κερδίσω το πρωτάθλημα”, δήλωσε ο Hashimoto. “Ο στόχος μου είναι ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Θέλω να συνεχίσω να προχωράω μπροστά κοιτάζοντας μπροστά.

Ο Ιάπωνας Soichi Hashimoto (2ος από αριστερά) απεικονίζεται στο βάθρο των μεταλλίων μετά τη νίκη του στον τελικό των 73 κιλών ανδρών κατά τη διάρκεια των αγώνων τζούντο Hunagary Masters στη Βουδαπέστη στις 5 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Η 27χρονη Niizoe, η απερχόμενη παγκόσμια πρωταθλήτρια και μία από τις τέσσερις πρώτες επιλογές για την Ολυμπιακή ομάδα της Ιαπωνίας το 2024, είδε την προσπάθειά της για τον τίτλο να τελειώνει στον ημιτελικό απέναντι στη μετέπειτα πρωταθλήτρια Sanne Van Dijke από την Ολλανδία.

Η εκπρόσωπος των Αγώνων του Τόκιο Miku Takaichi νίκησε την απερχόμενη χρυσή Ολυμπιονίκη Clarisse Agbegnenou από τη Γαλλία στην πορεία προς το αργυρό μετάλλιο στα 63 κιλά, ενώ η περσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια σε αυτή την κατηγορία Megumi Horikawa πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο Takanori Nagase πήρε το χάλκινο στα 81kg.