Τζούντο: τα αδέλφια Άμπε ηγούνται της ιαπωνικής ομάδας στο Grand Slam του Τόκιο

Οι χρυσές Ολυμπιονίκες Hifumi και Uta Abe εντάχθηκαν την Παρασκευή στους συμπαίκτες τους στην ιαπωνική ομάδα για προπόνηση την παραμονή του Τόκιο Grand Slam του τζούντο.

Το διήμερο τουρνουά στο Μητροπολιτικό Γυμναστήριο του Τόκιο θα φιλοξενήσει 506 τζουντόκα από 84 χώρες που θα αγωνιστούν σε επτά κατηγορίες βάρους για άνδρες και γυναίκες.

Ο Hifumi, 26 ετών, ήταν σίγουρος ενόψει του τουρνουά, όπου θα επιδιώξει να συνεχίσει την κυριαρχία του στην κατηγορία των 66 κιλών.

Ο Ιάπωνας Hifumi Abe συμμετέχει σε προπόνηση με την εθνική ομάδα τζούντο στο Τόκιο την 1η Δεκεμβρίου 2023, ενόψει του Tokyo Grand Slam ( WeLoveSports)

“Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Θέλω όλοι στην Ιαπωνία να δουν το τζούντο μου”, δήλωσε.

Η Uta, 23 ετών, η οποία θα υπερασπιστεί το στέμμα των 52 κιλών γυναικών που κέρδισε στην περσινή διοργάνωση, ήταν εξίσου ενθουσιώδης.

“Ήμουν σε θέση να προετοιμαστώ απαλά. Θέλω να δώσω το 100%”, δήλωσε.

Τα αδέλφια, που κέρδισαν τις αντίστοιχες κατηγορίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021, διεκδίκησαν το καθένα από ένα τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Και οι δύο έχουν προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου καλοκαιριού στο Παρίσι.

Η Γιαπωνέζα Γιούτα Άμπε προπονείται με την εθνική ομάδα στο Τόκιο την 1η Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Γκραν Σλαμ του Τόκιο ( WeLoveSports)

Η Ιαπωνία θα εκπροσωπηθεί στο αγώνισμα των ανδρών άνω των 100 κιλών στο Τόκιο από τον 21χρονο Tatsuru Saito, ο οποίος θα κάνει το Ολυμπιακό του ντεμπούτο το επόμενο καλοκαίρι.

“Δεν θέλω να είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θέλω απλώς να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό”, δήλωσε ο Σάιτο.

Εξακολουθώντας να ελπίζει να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τη Γαλλία, ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο Naohisa Takato θα φορέσει τα χρώματα της Ιαπωνίας στην κατηγορία των 60 κιλών.

“Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, πιστεύω ότι θα κερδίσω”, δήλωσε.