«Το έκανα λίγο περισσότερο να δουλέψω στο τένις»

“Είχα μια κάπως μικρότερη περίοδο και μετά είναι πάντα ωραίο να κερδίζεις έναν αγώνα. Ίσως όχι με το καλύτερο τένις, αλλά αυτό μερικές φορές είναι απαραίτητο.”

Για τον Botic van de Zandschulp, η πρώτη του νίκη μετά τις 22 Απριλίου ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Το νούμερο 44 στον κόσμο νίκησε τον Κινέζο Zhang Zhizhen στον πρώτο γύρο στο Wimbledon σε πέντε σετ: 2-6, 7-6 (3), 7-6 (6), 3-6, 6-2.

Ελαστικότητα

Αφού έχασε το πρώτο σετ, ο Van de Zandschulp, ο οποίος είχε προηγουμένως βασανιστεί από τραυματισμό στο πόδι, στη συνέχεια αντιμετώπισε ένα έλλειμμα 4-1. Ωστόσο, ο Ολλανδός έδειξε ρεζίλι.

“Πραγματικά προσπάθησα να παίξω πολύ καλά στην αρχή, σύμφωνα με την ιδανική εικόνα. Στη συνέχεια, το έκανα λίγο πιο λειτουργικό τένις. Νομίζω ότι ήταν μια σημαντική φάση στον αγώνα.”

Γιατί αντέδρασε σε εκείνο το δεύτερο σετ και παρόλα αυτά το πήρε, μέσω τάι μπρέικ. Μετά από αυτό ανεβοκατέβαινε, αλλά στο πέμπτο σετ ο Van de Zandschulp έδωσε μια επιταγή στον Κινέζο αντίπαλό του.

Την Παρασκευή, ο 31ος Ισπανός Alejandro Davidovich Fokina περιμένει στον δεύτερο γύρο. “Είμαι περίεργος πώς νιώθω αύριο. Αυτό ήταν το πρώτο μου μεγάλο παιχνίδι στο χορτάρι. Θα είναι μια μάχη. Θα δούμε πώς θα πάει.”

Αξιότιμη κάτω

Για τον πρωτοεμφανιζόμενο του Wimbledon, Gijs Brouwer, ο πρώτος γύρος ήταν ο τελικός προορισμός. Η πρόκριση έπεσε τιμητικά απέναντι στον Alexander Zverev: 4-6, 6-7 (4), 6-7 (5).

«Είμαι λίγο απογοητευμένος από εκείνες τις χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο σετ», αναφέρθηκε στα δύο σετ πόιντ που δεν χρησιμοποίησε με προβάδισμα 6-5.

“Το μόνο πράγμα για το οποίο μπορώ πραγματικά να κατηγορήσω τον εαυτό μου. Εκτός από αυτό, είμαι απλά ευχαριστημένος με την εμπειρία και το πώς έπαιξα.”

Το νούμερο 153 στον κόσμο εξακολουθεί να θέλει να φτάσει στην πρώτη 100άδα της κατάταξης ATP. Μετά την αποβολή του, ο Brouwer ταξιδεύει στο αμερικανικό Newport. Ελπίζει να μαζέψει βαθμούς εκεί, επίσης στο χορτάρι.