Το αστέρι του μπέιζμπολ Hotaka Yamakawa ανεστάλη επ’ αόριστον για υποτιθέμενη υπόθεση βιασμού

Ο σύλλογος μπέιζμπολ Seibu Lions ανακοίνωσε τη Δευτέρα την επ’ αόριστον αναστολή του outfielder Hotaka Yamakawa, αφού οι εισαγγελείς του Τόκιο αποφάσισαν να μην του απαγγείλουν κατηγορίες για μια υπόθεση φερόμενου βιασμού λόγω ανεπαρκών στοιχείων.

Αχρονολόγητη φωτογραφία του παίκτη του outfield των Seibu Lions Hotaka Yamakawa ( WeLoveSports)

Ο 31χρονος τρεις φορές κορυφαίος παίκτης της Pacific League σε home run και μέλος της νικηφόρας ιαπωνικής ομάδας World Baseball Classic 2023 κατηγορείται ότι φέρεται να βίασε μια γνωστή του σε ξενοδοχείο του Τόκιο τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι εισαγγελείς αποφάσισαν να αποσύρουν την υπόθεση την Τρίτη.

“Παίρνουμε πολύ σοβαρά αυτή την κατάσταση και τιμωρήσαμε το άτομο για να το ενθαρρύνουμε να σκεφτεί σοβαρά τον εαυτό του”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των Lions, Tsuyoshi Okumura.

Οι Lions απέσυραν τον Yamakawa από την ομάδα στις 12 Μαΐου, μια μέρα μετά την εβδομαδιαία εφημερίδα Shukan Bunshun που ανέφερε ότι ο MVP της PL 2018 είχε επιτεθεί σε μια γυναίκα γύρω στα 20. Η γυναίκα υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία.

“Αυτή η κατάσταση προκλήθηκε από την αποτυχία μου να λάβω υπόψη μου τη θέση μου ως επαγγελματίας παίκτης του μπέιζμπολ και θα το σκεφτώ βαθιά”, ανέφερε ο Γιαμακάουα σε δήλωσή του.