Το αφεντικό της ομάδας του Verstappen, Horner, απαλλάχθηκε από διασυνοριακή συμπεριφορά

WeLoveSports.gr

Ο επικεφαλής της ομάδας Red Bull Racing Christian Horner απαλλάχθηκε από την κατηγορία της διασυνοριακής συμπεριφοράς μετά από εσωτερική έρευνα. Αυτό ανακοίνωσε η επιτυχημένη αγωνιστική στέγη του Max Verstappen στη Formula 1, παραμονές της έναρξης της νέας σεζόν.

Ο 50χρονος Βρετανός βρισκόταν υπό διερεύνηση για διασυνοριακή συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκα μέλος της ομάδας. Για τι ακριβώς κατηγορήθηκε δεν είναι σαφές.

Πιθανή έφεση

“Η ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς εναντίον του κ. Horner έχει ολοκληρωθεί και η Red Bull μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η καταγγελία έχει απορριφθεί. Ο αναφέρων έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. “Η Red Bull είναι πεπεισμένη ότι η έρευνα ήταν δίκαιη, διεξοδική και αμερόληπτη”.

“Η Red Bull θα παραμείνει προσηλωμένη στην επιδίωξη των καλύτερων δυνατών συνθηκών εργασίας”.

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 Jan Lammers αντιδρά στην αθώωση του Christian Horner:

Λάμερς για το αποτέλεσμα του Χόρνερ: “Δεν νομίζω ότι ο Φερστάπεν θα καταλάβει πολλά από αυτό

Ο Horner ανέκαθεν διέψευδε τους ισχυρισμούς. Η απόφαση σημαίνει ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Μπαχρέιν, ο Verstappen μπορεί να ξεκινήσει τη νέα σεζόν με τον Horner στο pit wall. Οι δύο τους συνεργάζονται με επιτυχία εδώ και οκτώ σεζόν.

Ο Horner είναι επικεφαλής της ομάδας της Red Bull Racing από την είσοδο της σταθεράς στη Formula 1 το 2005, η οποία εξελίχθηκε από μια ομάδα με επαναστατική εικόνα σε μια πολύ επιτυχημένη αγωνιστική σταθερά με χρήματα από την αυστριακή εταιρεία παραγωγής ενεργειακών ποτών Red Bull.

Επτά παγκόσμιοι τίτλοι

Υπό την ηγεσία του Horner, η Red Bull Racing κατέκτησε επτά παγκόσμιους τίτλους στους οδηγούς (τέσσερις για τον Γερμανό Sebastian Vettel και τρεις για τον Verstappen) και έξι πρωταθλήματα στους κατασκευαστές.

Η υπόθεση Χόρνερ κράτησε υψηλά τα πνεύματα στο Μπαχρέιν, ακόμη και πριν από την ετυμηγορία:

Pérez και Ricciardo για την υπόθεση Horner: “Επικεντρωνόμαστε σε ό,τι συμβαίνει στην πίστα

Υπήρχε σημαντική πίεση στη βρετανική αγωνιστική στέγη να ρίξει φως στην υπόθεση του team boss πριν από την έναρξη της σεζόν.

Μεταξύ άλλων, η Ford, η οποία θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων της Red Bull Racing από το 2026 και πλέον εμπλέκεται με την ομάδα ως συνεργάτης, ζήτησε να ανοίξουν τα πράγματα.