Το αφεντικό της πολύχρωμης ομάδας Steiner αποχωρεί άμεσα από την αγωνιστική ομάδα Haas της Formula 1

WeLoveSports.gr

Η αμερικανική ομάδα Formula 1 Haas ανακοίνωσε την αποχώρηση του επικεφαλής της ομάδας Günther Steiner. Ο αντικαταστάτης του έχει επίσης οριστεί άμεσα, ο οποίος είναι ο Ιάπωνας μηχανικός Ayao Komatsu.

Η Haas δεν έχει καταφέρει ποτέ να ανέβει στο βάθρο στη Formula 1 από το ντεμπούτο της το 2016. Η ομάδα τερμάτισε τελευταία στην κατάταξη των κατασκευαστών πέρυσι. Αυτό κόστισε στον 58χρονο Steiner, ο οποίος ηγείται της ομάδας από την ίδρυσή της το 2014.

Τα πράγματα πρέπει να βελτιωθούν, αναφέρει η ομάδα σε ανακοίνωσή της, γι’ αυτό και ο Ιταλός θα αντικατασταθεί τώρα από την Komatsu. “Τον ευχαριστούμε για τα τελευταία 10 χρόνια”, λέει ο διευθύνων σύμβουλος Gene Haas.

Ο ίδιος ο Steiner δεν έχει ακόμη σχολιάσει τη λύση του συμβολαίου του.

Netflix

Ο πολύχρωμος Steiner ήταν επικεφαλής για μια δεκαετία στο σχηματισμό για τον οποίο οδηγούν σήμερα ο Kevin Magnussen και ο Nico Hülkenberg. Ο Steiner έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σειρά του Netflix “Drive to Survive”, η οποία δίνει μια ματιά στα παρασκήνια της Formula 1.

Τα επεισόδια με τη συμμετοχή της Haas έκαναν τον ειλικρινή και οξύθυμο Steiner τόσο γνωστό όσο και τους οδηγούς του. Υπάρχουν ακόμη και σχέδια για τη δική του κωμική εκπομπή στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CBS.