Το αφεντικό της McLaren, Brown, ζητάει διαφάνεια από τη FIA: “Είμαστε στο 2024, όχι στο 1984

WeLoveSports.gr

Το αφεντικό της McLaren, Zak Brown, ζήτησε μεγαλύτερη διαφάνεια στην ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού FIA. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι ο πρόεδρος της FIA Mohamed Ben Sulayem έφυγε ελεύθερος μετά από έρευνες για φερόμενες παράνομες παρεμβάσεις σε δύο γκραν πρι. Η έρευνα διεξήχθη από ανεξάρτητη επιτροπή της ίδιας της FIA.

“Κατά τη γνώμη μου, ζούμε στο 2024, όχι στο 1984. Αυτό σημαίνει απόλυτη διαφάνεια”, δήλωσε ο Brown. Ο 52χρονος Αμερικανός είναι ηγετική φυσιογνωμία της Φόρμουλα 1. Είναι επικεφαλής της ομάδας της McLaren από το 2016. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι το συμβόλαιό του στη βρετανική αγωνιστική πίστα έχει επεκταθεί μέχρι το τέλος του 2030.

“Μέχρι να απαντηθούν όλα τα αναπάντητα ερωτήματα, ο κόσμος θα συνεχίσει να κάνει ερωτήσεις”, δήλωσε ο Brown. “Η νέα σεζόν απέχει λιγότερο από τρεις αγώνες και δεν είμαστε σε καλή κατάσταση”.

Wolff και Horner

Η FIA παρείχε λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα κατά του ίδιου του προέδρου της Ben Sulayem και αρνήθηκε να απαντήσει σε πρόσθετες ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης. Επιπλέον, ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα ότι η Susie Wolff, σύζυγος του επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, καταθέτει μήνυση κατά της FIA.

Τον Δεκέμβριο, ο Wolff κατηγορήθηκε από τη FIA για σύγκρουση συμφερόντων. Ο ρόλος της ως πρόεδρος της γυναικείας αγωνιστικής κατηγορίας F1 Academy θα ερχόταν σε σύγκρουση με τη δουλειά του συζύγου της στη Mercedes.

Ήταν ούτως ή άλλως ένα ταραχώδες ξεκίνημα στη σεζόν της Formula 1, με την κατηγορία της διασυνοριακής συμπεριφοράς εναντίον του επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner. Αθωώθηκε μετά από εσωτερική έρευνα. Η FIA δεν σχολίασε ποτέ αυτή την υπόθεση.

Ο Brown αναγνωρίζει τη σημασία των εμπιστευτικών και εσωτερικών ερευνών. Ταυτόχρονα, όμως, υποστηρίζει ότι η μεγαλύτερη διαφάνεια εξασφαλίζει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις διαδικασίες της FIA.

“Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη ότι αν κάποιος υποβάλει καταγγελία, το θέμα αυτό θα εξεταστεί ανεξάρτητα και ότι όλα τα μέρη θα ακουστούν”.