Το είδωλο του καλλιτεχνικού πατινάζ Hanyu ανακοινώνει διαζύγιο, λέει ότι η συκοφαντία την έχει αναστατώσει

Το ιαπωνικό είδωλο του καλλιτεχνικού πατινάζ και διπλή Ολυμπιονίκης Yuzuru Hanyu ανακοίνωσε την Παρασκευή το διαζύγιό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μόλις τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση του γάμου της, λέγοντας ότι το ζευγάρι είχε διαταραχθεί από συκοφαντίες, παρενοχλήσεις και υπερθερμασμένα μέσα ενημέρωσης.

“Όταν σκέφτηκα το μέλλον, αποφάσισα να χωρίσω γιατί ήθελα ο σύντροφός μου να είναι ευτυχισμένος, να είναι ευτυχισμένος χωρίς περιορισμούς”, ανέφερε η 28χρονη Hanyu σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο X, πρώην Twitter.

Ο Hanyu, ο οποίος έχει προσελκύσει πολλούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε τον γάμο του στις 4 Αυγούστου. Αλλά δεν αποκάλυψε την ταυτότητα της συντρόφου του, η οποία, όπως λέει, δεν είναι διασημότητα.

Στην τελευταία δήλωσή του, ο Hanyu ανέφερε ότι η σύντροφός του και τα αντίστοιχα μέλη της οικογένειάς τους και οι συνεργάτες τους έχουν γίνει στόχοι περιστατικών παρενόχλησης, συκοφαντίας και προσπαθειών μη εξουσιοδοτημένης κάλυψης από διάφορα μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν δημοσιεύματα βασισμένα σε τέτοιες πράξεις.

“Λόγω της περιορισμένης εμπειρίας μου στη ζωή, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για μένα να διασφαλίσω την ασφάλειά μου και την ασφάλεια της συντρόφου μου υπό αυτές τις συνθήκες και το θεωρούσα αφόρητο”, δήλωσε.

Η εταιρεία διαχείρισής του ζήτησε επίσης από τον Τύπο να μην τον παρακολουθεί με ξεχωριστή δήλωση στον ίδιο ιστότοπο.

Ο Hanyu αποσύρθηκε πέρυσι από το αγωνιστικό καλλιτεχνικό πατινάζ και έγινε επαγγελματίας μετά την τέταρτη θέση στους Χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνου, χάνοντας το τρίτο συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Με καταγωγή από το Σεντάι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, ο Hanyu ξεκίνησε το άθλημα σε ηλικία 4 ετών.

Κέρδισε το αγώνισμα του απλού ανδρών στους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι το 2014, και έγινε ο πρώτος μη Ευρωπαίος ή μη Αμερικανός αθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ που κέρδισε τον Ολυμπιακό τίτλο στο αγώνισμα.

Το 2018, πέτυχε μια ιστορική επανάληψη στους Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, γινόμενος ο πρώτος πατινέρ που υπερασπίστηκε με επιτυχία το χρυσό του μετάλλιο στο αγώνισμα από τον Αμερικανό Ντικ Μπάτον 66 χρόνια νωρίτερα.

Ο Hanyu έγινε ο νεότερος αποδέκτης του βραβείου People’s Honor Award της ιαπωνικής κυβέρνησης σε ηλικία 23 ετών εκείνη τη χρονιά.