Το ελληνικό κομμάτι κάνει τον νούμερο ένα Τζόκοβιτς να ιδρώνει πολύ, αλλά και πάλι χάνει στο Παρίσι

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο ελληνικός στίβος δεν μπορεί να κάνει κόλπο κόντρα στον Τζόκοβιτς στο τουρνουά masters στο Παρίσι

Ο Tallon Greek Spoor δυσκόλεψε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τρίτο γύρο του τουρνουά masters του Παρισιού, αλλά ο Ολλανδός δεν κατάφερε να κάνει κόλπο απέναντι στον νούμερο ένα στον κόσμο.

Ο Greek Spoor κέρδισε το πρώτο σετ, αλλά τελικά έχασε τον αγώνα με 4-6, 7-6 (2), 6-4. Παρόλα αυτά, ο Τζόκοβιτς ήταν της άποψης εκ των υστέρων ότι η ελληνική πίστα «άξιζε να κερδίσει τον αγώνα».

Ο Ολλανδός νούμερο 23 στον κόσμο έπαιξε απέναντι στον Τζόκοβιτς δύο φορές στο παρελθόν. Δεν έχει κερδίσει ποτέ σετ απέναντι στον 24 φορές νικητή του Grand Slam, μέχρι σήμερα.

Η ελληνική πίστα ξεκίνησε άτσαλα στο Παρίσι. Έχασε αμέσως το πρώτο του σερβίς και ο Τζόκοβιτς έτρεξε ομαλά στο προβάδισμα 4-1. Έμοιαζε να είναι μια εύκολη βραδιά για το νούμερο ένα του κόσμου, αλλά ο Ολλανδός έπιασε τα χέρια και μπόρεσε να πιέσει όλο και περισσότερο τον Σέρβο.

Στο 4-2, η Greek Spoor κατάφερε να ανατρέψει για πρώτη φορά τον στα χαρτιά ισχυρότερο αντίπαλό της. Με έξυπνες επιστροφές έβγαλε τον Τζόκοβιτς από τον ρυθμό του, με αποτέλεσμα ο Σέρβος να καταγράψει αρκετά διπλά σφάλματα. Ο Ολλανδός μετέτρεψε έξυπνα το έλλειμμά του σε νίκη με 6-4 στο πρώτο σετ.

Τάι μπρέικ

Τα πράγματα ήταν ομοιόμορφα για πολύ καιρό στο δεύτερο σετ. Ο Τζόκοβιτς, που δεν φαινόταν απόλυτα έτοιμος, δέχθηκε δύο μπρέικ πόιντ στο 4-4, αλλά ο Greekpoor δεν μπόρεσε να τα αξιοποιήσει. Ο Ολλανδός δεν συμμετείχε στο τάι μπρέικ.

Ο Greekpoor έκανε το δεύτερο διπλό σφάλμα του στο ματς υπό πίεση, ενώ ο έμπειρος Τζόκοβιτς δεν άφησε τίποτα πίσω όταν έπρεπε πραγματικά. Το νούμερο ένα του κόσμου κέρδισε πειστικά ένα τρίτο σετ με 7-2.

Μετά από σχεδόν δυόμισι ώρες τένις κόντρα στον πιο δυνατό παίκτη στον κόσμο, η κούραση φάνηκε να επικρατεί στο Greekpoor. Ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 4-2, αλλά ο Φράνσεπουρ επέστρεψε και έκανε το 4-4.

Ο Τζόκοβιτς, που προκάλεσε το θορυβώδες κοινό των Παρισίων μετά από διπλό σφάλμα, διόρθωσε αμέσως το λάθος του και έκρινε το ματς με το πρώτο του ματς πόιντ.

Στα προημιτελικά, ο έξι φορές νικητής του τουρνουά Τζόκοβιτς θα παίξει με τον νικητή του αγώνα μεταξύ του Δανός Χόλγκερ Ρούν και του Γερμανού Ντάνιελ Αλτμάιερ.

Ο ελληνικός στίβος πλησιάζει στο τέλος μιας επιτυχημένης σεζόν, στην οποία κατέκτησε τους πρώτους του τίτλους ATP. Πριν από ένα χρόνο βρισκόταν ακόμα στην 95η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτή τη σεζόν ανέβηκε στην 23η θέση, χάρη στις νίκες στα τουρνουά στο Rosmalen και το Pune της Ινδίας.

Αποκλείστηκε ο Φαν ντε Ζάντσχουλπ

Νωρίτερα σήμερα, ο Botic van de Zandschulp αποκλείστηκε από το τουρνουά masters στο Παρίσι. Το νούμερο εξήντα του κόσμου υποκλίθηκε με 3-6, 3-6 στον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ, το νούμερο πέντε της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Van de Zandschulp αποκλείστηκε στο Παρίσι μετά από μια απελπιστική αποστολή εναντίον του Rublev