Το ιαπωνικό αστέρι του μπέιζμπολ Hotaka Yamakawa δεν θα κατηγορηθεί για υποτιθέμενο βιασμό

Οι εισαγγελείς του Τόκιο αποφάσισαν την Τρίτη να μην απαγγείλουν κατηγορίες στον Hotaka Yamakawa, μέλος της ιαπωνικής ομάδας που κέρδισε το World Baseball Classic το 2023, λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με έναν υποτιθέμενο βιασμό.

Οι εισαγγελείς δεν αποκάλυψαν τον λόγο για την απόσυρση των κατηγοριών. Τον Μάιο, ο 31χρονος πρώτος baseman των Seibu Lions και τρεις φορές ηγέτης της Pacific League παραπέμφθηκε στους εισαγγελείς επειδή φέρεται να βίασε μια γνωστή του σε ξενοδοχείο του Τόκιο τον περασμένο Νοέμβριο.

Hotaka Yamakawa ( WeLoveSports)

Ο Γιαμακάουα αποβλήθηκε από την ομάδα στις 12 Μαΐου, μία ημέρα αφότου το εβδομαδιαίο περιοδικό Shukan Bunshun ανέφερε στην ηλεκτρονική του έκδοση ότι είχε επιτεθεί σε μια εικοσάχρονη γυναίκα. Η γυναίκα είχε καταθέσει αναφορά για ζημιά στην αστυνομία.

Παραπέμποντας τον Γιαμακάουα, επίσης MVP του πρωταθλήματος Ειρηνικού 2018, στους εισαγγελείς ως ύποπτο για εξαναγκασμό σε σεξουαλική επαφή, η αστυνομία δήλωσε ότι θα αφήσει την τελική απόφαση για το αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες στην εισαγγελία.

“Ο σύλλογος επιβεβαίωσε την πληροφορία, αλλά συνεχίζουμε να ερευνούμε τα γεγονότα”, ανέφεραν οι Lions σε ανακοίνωσή τους.

Ο γενικός γραμματέας της Nippon Professional Baseball, Atsushi Ihara, δήλωσε: “Μάλλον θα αφήσουμε αυτό το θέμα στον σύλλογο”.