Το κορυφαίο αγαπημένο Sinner σβήνει τα γαλλικά πυρά του Monfils στο ABN Amro Open

WeLoveSports.gr

Ο Gaël Monfils δεν μπόρεσε να κάνει μια έκπληξη απέναντι στο κορυφαίο φαβορί Jannik Sinner στους όγδοους τελικούς του ABN Amro Open. Ο Ιταλός κέρδισε με 6-3, 3-6 και 6-3.

Ο Sinner – νούμερο ένα στη λίστα σποράς στο Ρότερνταμ και νούμερο τέσσερα στον κόσμο – είχε νικήσει τον Botic van de Zandschulp στον πρώτο γύρο και συνέχισε με καλό πόδι αφού κέρδισε το Australian Open πριν από περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Άξιος αντίπαλος αποδείχθηκε ο 37χρονος Μονφίλς που μετέχει στο Ρότερνταμ με μπαλαντέρ. Αλλά τελικά έχασε από τον Ιταλό.

Πάλη

Ο Γάλλος δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ (6-3) με τον Σίνερ, ο οποίος κυριάρχησε με το δυνατό του φορ.

Στο δεύτερο σετ, ο Monfils μπόρεσε να αντισταθεί καλύτερα στα δυνατά χτυπήματα του Sinner, ο οποίος άρχισε να κάνει κάποια λάθη. Ο Γάλλος κέρδισε το σετ με 6-3 και ισοφάρισε ξανά το ματς.

Σε ένα νήμα

Στο τρίτο και αποφασιστικό σετ, η γαλλική φωτιά έμοιαζε να έχει κάπως σβήσει. Μόλις έδωσε τα πρώτα δύο παιχνίδια. Το τρίτο παιχνίδι έγινε τελικά ένα ακόμη τεστ δύναμης ανάμεσα στους κορυφαίους τενίστες με προσωρινές και υψηλές ταχύτητες μπάλας. Αν και ο Sinner είχε ακόμα το πλεονέκτημα.

Με το 5-2 το ματς κρεμόταν από μια κλωστή για τον Μονφίλς. Το τέντωσε με ένα παιχνίδι, αλλά μετά επετράπη στον Sinner να σερβίρει και έγινε.

Ο Svechenko φροντίζει τον Rune

Ο Aleksandr Shevchenko νίκησε εκπληκτικά τον Δανό Holger Rune. Ο 23χρονος Καζάκος νίκησε το νούμερο τρία της λίστας σποράς στο Ρότερνταμ σε τρία σετ (6-4, 1-6, 6-3) για μια θέση στα προημιτελικά στο Αχόι.

«Η εκδίκηση είναι γλυκιά μετά τον αγώνα του Μπρίσμπεϊν», είπε ο Σεφτσένκο για τον αγώνα που έχασε από τον Ρούν τον Ιανουάριο. “Τώρα ήμουν πιο επιθετικός στο πρώτο σετ. Μπορεί να ήταν λίγο καλύτερος στο τρίτο σετ, αλλά είχα την τύχη με το μέρος μου.”

Ο Καζάκος είναι χαρούμενος που περνάει στο Αχόι. «Η Ολλανδία είναι μια σπουδαία χώρα και ως παιδί ονειρευόμουν το τουρνουά στο Ρότερνταμ».

Στα προημιτελικά, ο νούμερο 57 στον κόσμο θα συναντήσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Ο σε φόρμα Βούλγαρος ήταν πολύ δυνατός για τον Ούγγρο Μάρτον Φούτσοβιτς νωρίτερα την ίδια μέρα με 6-3 7-5.