Το κόλπο του Eubank κόντρα στον Τσιτσιπά. Τζόκοβιτς και Μεντβέντεφ προημιτελικοί στο Wimbledon

Ένα κόλπο του Αμερικανού Christopher Eubanks στο Wimbledon: έδιωξε από το τουρνουά τον πέμπτο σετ Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Eubanks, 43ος στον κόσμο, κέρδισε με 3-6, 7-6 (4), 3-6, 6-4, 6-4 με 5 σετ.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο κάτοχος του τίτλου Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε επίσης στους προημιτελικούς. Ο Σέρβος νίκησε τον Hubert Hurkacz σε έναν αγώνα που διεξήχθη σε δύο ημέρες: 7-6 (8), 7-6 (8), 5-7, 6-4.

Ήρεμα Eubanks

Ο 27χρονος Eubanks βρέθηκε ξαφνικά στο προσκήνιο στις αρχές αυτού του μήνα όταν κέρδισε το τουρνουά χόρτου στη Μαγιόρκα. Ο Αμερικανός, ο οποίος είναι ο δεύτερος ψηλότερος παίκτης του Wimbledon μετά τον Τζον Ίσνερ (2,08 μέτρα) στα 2,01 μέτρα, ξεχώρισε για την ψυχραιμία και τα φορέματα του.

Δεν φαινόταν σχεδόν στεναχωρημένος όταν έχασε το προβάδισμα 3-1 στο πέμπτο σετ. Στη συνέχεια σφυροκόπησε δυνατά, έσπασε ξανά τον Έλληνα και κέρδισε το νικητήριο σετ.

Ο Τζόκοβιτς κερδίζει στο δεύτερο μέρος

Το βράδυ της Κυριακής το παιχνίδι του Τζόκοβιτς (δεύτερος στον κόσμο) διεκόπη με προβάδισμα 2-0 σε σετ. Επειδή το τένις δεν επιτρέπεται να παίζεται αργότερα από τις 23:00 κατά τη διάρκεια του τουρνουά χόρτου στην Αγγλία λόγω όχλησης για τους κατοίκους της περιοχής, το παιχνίδι διακόπηκε στη συνέχεια.

Τα δύο σετ που παίχτηκαν ήταν, όπως και σήμερα, εξαιρετικά διασκεδαστικά. Στο πρώτο, το πολωνικό σέρβις όπλο (δεκαόγδοο στην παγκόσμια κατάταξη) προηγήθηκε με 6-3 στο τάι μπρέικ. Ωστόσο, με πέντε σερί πόντους, το σετ πήγε στον Τζόκοβιτς. Ο τελευταίος κέρδισε και το δεύτερο σετ.

Τη Δευτέρα, ο Hurkacz πήρε το τρίτο και πρώτο σετ της ημέρας. Δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο σε αυτό. Ο Τζόκοβιτς πέτυχε το 3-3 στο τέταρτο σετ και αυτή ήταν η πρώτη απώλεια σερβίς για τον Πολωνό σε ολόκληρο το τουρνουά.

Ο Μεντβέντεφ για πρώτη φορά στα προημιτελικά

Στα προημιτελικά έφτασε και ο Daniil Medvedev, ο Ρώσος είναι εκεί για πρώτη φορά. Το νούμερο τρία στον κόσμο κέρδισε εύκολα τον Jirí Lehecka.

Ο Μεντβέντεφ είδε τον Τσέχο αντίπαλό του να αποσύρεται με 4-6, 2-6 λόγω φυσαλίδων στο δεξί του πόδι. Η Lehecka (ATP-37) έχασε σε κάθε ένα από τα τουρνουά γκραν σλαμ στον πρώτο γύρο πέρυσι. Όμως στο Australian Open φέτος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.

Στο Λονδίνο, η ίδια απόδοση δεν ήταν ποτέ δυνατή, γιατί ο Μεντβέντεφ ήταν απλώς πολύ δυνατός. Ο Lehecka είχε κερδίσει αυτό το τουρνουά κόντρα στους Sebastian Ofner, Francisco Cerundolo και Tommy Paul. Στον αγώνα με τον Πολ (ATP-16), που κράτησε περισσότερες από τέσσερις ώρες, έπαθε φουσκάλες.