Το να γίνεις τυχερός χαμένος στο Ahoy είναι θέμα αναμονής, εκπαίδευσης και ελπίδας

WeLoveSports.gr

  • Φράνκλιν Στόκερ

    θα ακολουθήσει το ABN Amro Open στο Ρότερνταμ

  • Φράνκλιν Στόκερ

    θα ακολουθήσει το ABN Amro Open στο Ρότερνταμ

Αναμονή, εκπαίδευση, συνεδρία αυτόγραφου, αναμονή ξανά και εν τω μεταξύ να παρακολουθείτε το τηλέφωνό σας για αυτό το μήνυμα εξαργύρωσης. Στην αρχική φάση ενός τουρνουά τένις, είναι πάντα η ενασχόληση μιας ομάδας παικτών που, ως τυχεροί χαμένοι, εξακολουθούν να ελπίζουν να συμμετάσχουν στο κύριο πρόγραμμα εάν κάποιος άλλος παίκτης ακυρώσει.

Ο Gijs Brouwer αναφέρεται στο γραφείο της διοργάνωσης τουρνουά του ABN Amro Open για τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα το πρωί της Τετάρτης στις 9.30 π.μ. Υπογράφει το όνομά του και μετά πηγαίνει να προπονηθεί με τον Φινλανδό Emil Ruusuvuori.

Ο Brouwer έμεινε αποκλεισμένος στον τελικό προκριματικό γύρο στο Ahoy την Κυριακή και ελπίζει να φτάσει στο κύριο τουρνουά ως εφεδρικός παίκτης.

Μετά την προπόνηση, ο Brouwer μπαίνει ξανά στο γραφείο του οργανισμού. Βλέπει ότι ο Guy den Ouden έχει επίσης εγγραφεί πριν από την προθεσμία των 10.30 π.μ. Ο Den Ouden έχασε στον πρώτο γύρο στα προκριματικά, κάνοντας τον Brouwer πρώτη ρεζέρβα.

Πέντε ευκαιρίες

Για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένοι άλλοι πέντε αγώνες του πρώτου γύρου. Οι αποθετικοί παίκτες θα κληθούν μόνο σε περίπτωση ακύρωσης στον πρώτο γύρο. Ο Brouwer λοιπόν έχει πέντε πιθανότητες να γίνει ένας τυχερός χαμένος, όπως λέγεται με όρους τένις.

Ο Brouwer έφυγε από το Ahoy μόνο την Τρίτη το βράδυ γύρω στις 9:30 μ.μ., αφού είχε ξεκινήσει το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας. Όχι εγκαταλείψεις. Δείχνει ότι οι μέρες είναι μεγάλες για τους εφεδρικούς τενίστες. Αλλά ο αριθμός 156 στον κόσμο δεν τον νοιάζει.

«Δεν το βρίσκω πολύ κουραστικό, γιατί αν ήμουν στο κύριο τουρνουά, θα ήμουν εδώ όλη μέρα. Μπορώ να προπονηθώ εδώ και μένω μια ώρα οδικώς από το Ahoy, οπότε σίγουρα δεν είναι τιμωρία να έρχομαι εδώ. ,” αυτος λεει.

Μέσα σε πέντε λεπτά

Σύμφωνα με τον Brouwer, το να κάνεις κάτι έξω από το τένις για μια ώρα δεν είναι επιλογή. «Πρέπει να είσαι έτοιμος μέσα σε πέντε λεπτά αν κάποιος παραιτηθεί», εξηγεί. “Δεν μπορείς να ρισκάρεις να φύγεις για λίγο. Αν δεν είσαι εκεί, η ευκαιρία σου χάνεται”.

Τώρα είναι 4 το απόγευμα της Τετάρτης και ακόμη δεν υπάρχουν περιπτώσεις τραυματισμού ή ασθένειας. Ο Brouwer αρχίζει να το καταλαβαίνει τώρα. “Η πιθανότητα είναι τώρα πολύ μικρή. Θα μπω μόνο εάν ο Sinner ή ο Van de Zandschulp παραιτηθούν”, λέει.

Το 2020, υπήρξε μεγάλη αναταραχή στο Ahoy όταν κανένας παίκτης δεν εγγράφηκε ως τυχερός χαμένος την Τετάρτη του τουρνουά. Ένας τραυματισμός προέκυψε εκείνη την ημέρα, δίνοντας στον Jannik Sinner, πλέον πρωταγωνιστή της τρέχουσας έκδοσης του τουρνουά, μια ελεύθερη μετάβαση στον δεύτερο γύρο.

Το περιστατικό συζητήθηκε με πολλές αποδοκιμασίες εκείνη την εποχή. Ο Brouwer, ο οποίος τραυματίστηκε εκείνη τη στιγμή, επίσης δεν μπορεί να το καταλάβει. “Το λέω μόνο δυνατά, αλλά ήταν αρκετά ανόητο εκείνη την εποχή. Είναι επαγγελματικό να εγγραφείς ως τυχερός χαμένος και μετά να περιμένεις μερικές μέρες.”

“Στα περισσότερα τουρνουά συμβαίνει κάποιος να ακυρώνει την τελευταία στιγμή. Τότε πρέπει να αρπάξεις αυτή την ευκαιρία. Είναι κρίμα που δεν συμβαίνει τώρα”, γελάει ο Brouwer σαν αγρότης με πονόδοντο.

Παρεμπιπτόντως, θα είχε μικρή διαφορά αν είχε επαναληφθεί αυτό το σενάριο την Τρίτη. Ο Brouwer ήταν τότε ο μόνος τενίστας που είχε εγγραφεί στον οργανισμό ως τυχερός χαμένος. Με δύο αποχωρήσεις, ένας παίκτης θα λάμβανε ένα walkover, όπως και το 2020.

Καμία τύχη

Αλλά δεν φτάνει σε αυτό το σημείο. Η τύχη δεν είναι με το μέρος του Brouwer αυτή την εβδομάδα, γιατί το απόγευμα της Τετάρτης στις 7.30 μ.μ. ο Sinner και ο Botic van de Zandschulp θα περπατήσουν στο κεντρικό γήπεδο του Ahoy.

Ο Brouwer έχει ήδη ετοιμάσει την τσάντα του. Έχει κάνει το καθήκον του, όπως το βλέπει. Καμία απογοήτευση. «Μακάρι να είχα περάσει τα προσόντα», λέει επί της ουσίας. Προς το επόμενο τουρνουά.