Το ντεμπούτο Brouwer στο Wimbledon ανεβάζει τον αριθμό των Ολλανδών στο απλό σε τρεις

Ο Gijs Brouwer θα συμμετάσχει στην κύρια κλήρωση του Wimbledon την επόμενη εβδομάδα. Επειδή εργάστηκε με επιτυχία στο προκριματικό τουρνουά την περασμένη εβδομάδα, τρεις Ολλανδοί δραστηριοποιούνται στο απλό.

Ο Brouwer έδειξε την καλύτερη του φόρμα στο χόρτο του Λονδίνου, όπου κέρδισε και τους τρεις αγώνες χωρίς να χάσει σετ. Με τη νίκη επί του Ότο Βιρτάνεν (6-4, 6-2, 6-4) εξασφάλισε την πρόκρισή του το απόγευμα της Πέμπτης.

Η επιτυχία είναι μια ευπρόσδεκτη ώθηση για τον Brouwer, ο οποίος είχε χάσει τους τελευταίους εννέα επίσημους αγώνες του μέχρι αυτή την εβδομάδα. Εκ των οποίων οκτώ σε έναν πρώτο γύρο. “Είναι επίσης ασταθές και φέτος. Δεν έχω βρει ακόμα λύση γι’ αυτό. Δουλεύουμε σκληρά γι’ αυτό”, υποσχέθηκε μετά την ήττα του στο Rosmalen.

Δείτε τη συνέντευξη με τον Gijs Brouwer στο Rosmalen εδώ:

Το Brouwer είναι ο σημερινός αριθμός 153 στον κόσμο και βρίσκεται στην πρώτη εκατοντάδα για περισσότερο από ένα χρόνο. Πέρυσι έκανε το ντεμπούτο του σε γκραν σλαμ, όταν έφτασε μέχρι και τον δεύτερο γύρο στο US Open ως προκριματικός.

Εγκαταστάθηκε ελληνική πίστα

Οι Botic van de Zandschulp και Tallon Grepes έγιναν δεκτοί απευθείας στο βασικό πρόγραμμα του Wimbledon. Ο τελευταίος μάλιστα απολαμβάνει θέση θέσης για πρώτη φορά, ως νούμερο 29 στη λίστα.

Το Wimbledon ξεκινά τη Δευτέρα 3 Ιουλίου. Ο Brouwer είναι ο μόνος από τους επτά Ολλανδούς (άνδρες και γυναίκες) που επέζησε των προσόντων.