Το σερί νικών του Verstappen τελειώνει στην πέμπτη θέση στη Σιγκαπούρη, ο Sainz κερδίζει

Max Verstappen και Carlos Sainz

WeLoveSports.grs

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Grand Prix της Σιγκαπούρης δεν είχε ως αποτέλεσμα την ενδέκατη συνεχόμενη νίκη του Max Verstappen στη Formula 1. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος έπρεπε να ξεκινήσει ενδέκατος μετά από μια δραματική πρόκριση, πέρασε τα όρια στην πέμπτη θέση στο Marina Bay Circuit.

Ο οδηγός της Ferrari Carlos Sainz οδήγησε τον αγώνα στην πίστα του δρόμου από την αρχή μέχρι το τέλος και πέτυχε τη δεύτερη νίκη GP της καριέρας του. Δεύτερος τερμάτισε ο Lando Norris (McLaren), τρίτος ο Lewis Hamilton (Mercedes). Ο αγώνας έληξε άσχημα για τον Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος έφυγε από την πίστα από την τρίτη θέση στον τελευταίο γύρο.

Προηγουμένως, ο Verstappen είχε δηλώσει ότι δεν περίμενε άλλη νίκη στο σιρκουί όπου δεν είχε κερδίσει ποτέ. Σύντομα έγινε σαφές ότι η πρόβλεψή του θα γινόταν πραγματικότητα.

Κολλήθηκε πίσω από τον Ocon

Στην αρχή πήρε θέση σε βάρος του Liam Lawson (AlphaTauri). Στη συνέχεια ξεπέρασε τους άνδρες της Haas, Hülkenberg και Magnussen, αλλά στη συνέχεια έμεινε πίσω από τον Esteban Ocon για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο Max Verstappen μετά το pit stop του

Αυτό άλλαξε λίγο αργότερα όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα επειδή ο Logan Sargeant είχε σπάσει το μπροστινό φτερό. Πολλοί οδηγοί αποφάσισαν να κάνουν ένα pit stop, αλλά ο Verstappen ξεκίνησε με το σκληρό ελαστικό για πολύ καιρό όριο να οδηγεί και επομένως θα μπορούσε να μείνει έξω.

Αυτό του έδωσε μια προσωρινή δεύτερη θέση, αλλά επειδή οι υπόλοιποι ήταν με φρέσκα ελαστικά, γρήγορα έπεσε πίσω στην έκτη θέση. Οδήγησε εκεί για αρκετή ώρα πριν κάνει την πρώτη του στάση στον 41ο γύρο.

Ο Carlos Sainz πανηγυρίζει τη νίκη του στη Σιγκαπούρη

Ο Verstappen προχώρησε από τη δέκατη πέμπτη θέση στα πιο γρήγορα κίτρινα ελαστικά. Η πρόοδός του τον οδήγησε στην έκτη θέση.

Στην τελική φάση έκανε ένα έλλειμμα δεκαοκτώ δευτερολέπτων έναντι του Charles Leclerc, αλλά ο Ολλανδός δεν κατάφερε να προσπεράσει. Επειδή ο Ράσελ εκτοξεύτηκε από την πίστα, ο Βερστάπεν ανέβηκε σε ένα σημείο.

Ο Sainz, ο οποίος ξεκίνησε από την πρώτη θέση ακριβώς όπως πριν από δύο εβδομάδες στη Monza, είχε έναν πολύ δυνατό αγώνα. Ο Ισπανός ξεκίνησε καλά, σε αντίθεση με τον νούμερο δύο Ράσελ, ο οποίος είδε αμέσως τον Λεκλέρκ να περνάει.

Ο Sainz και ο Leclerc άνοιξαν αμέσως μια διαφορά, αλλά ενώ ο Ισπανός είχε τον έλεγχο ολόκληρου του αγώνα, ο Monegasque έπεφτε όλο και περισσότερο. Είδε τον Ράσελ και τον συμπαίκτη του Χάμιλτον να περνούν εννέα γύρους πριν από το τέλος, μετά τους οποίους οι δύο οδηγοί της Mercedes μπορούσαν να κυνηγήσουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση και ίσως τη νίκη.

Η βαθμολογία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μετά το GP της Σιγκαπούρης

Ο Ισπανός Sainz σκέφτηκε ένα έξυπνο κόλπο. Αφήνοντας τον Norris να πλησιάσει και έτσι να δώσει το πλεονέκτημα του DRS, έδωσε στον Βρετανό μερικές περισσότερες ευκαιρίες να αποκρούσει τις επιθέσεις του Russell. Αυτό λειτούργησε καλά, επιτρέποντας στον Sainz να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη του.

Ο Russell, ο οποίος πίεσε πολύ τον Norris για να μπορέσει να οδηγήσει πιθανώς στο Sainz, σούταρε στον τοίχο στον τελευταίο γύρο. Έδωσε στον Χάμιλτον μια θέση στο βάθρο και στον Βερστάπεν μια επιπλέον θέση.

Με ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα στην Ιαπωνία την επόμενη εβδομάδα, ο Verstappen θα μπορούσε να είχε κερδίσει τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του. Αλλά οι έξι βαθμοί που έχει τώρα μπροστά από τον συμπαίκτη του, Sergio Pérez, το νούμερο δύο στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που τερμάτισε όγδοος σήμερα, δεν είναι ακόμη αρκετά μεγάλοι.