Το Συμβούλιο της Επικρατείας διατηρεί την άδεια Zandvoort, ο αγώνας F1 συνεχίζεται οριστικά

Ειδήσεις NOS

Η άδεια φύσης της πίστας Zandvoort παραμένει σε ισχύ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας το αποφάσισε μετά από μακρά δικαστική διαμάχη μεταξύ περιβαλλοντικών οργανώσεων και της επαρχίας της Βόρειας Ολλανδίας, η οποία χορήγησε την άδεια. Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας της Formula 1 στην πίστα, που είναι προγραμματισμένος για τις 27 Αυγούστου, μπορεί σίγουρα να διεξαχθεί.

Ορισμένες περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν διαφωνήσει για την άδεια αζώτου εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με αυτούς, οι υπολογισμοί αζώτου είναι λανθασμένοι και το κύκλωμα αντιπροσωπεύει την κατακρήμνιση αζώτου στο παρακείμενο φυσικό καταφύγιο Kennemerland-South πολύ ρόδινα. Σύμφωνα με τις οργανώσεις, οι βροχοπτώσεις αζώτου θα αυξηθούν λόγω της ισχύουσας άδειας.

Θεωρούν επίσης ότι η επαρχία δεν έπρεπε να δώσει άδεια για την ανακαίνιση του κυκλώματος. Αυτή η εργασία θα επηρεάσει τον βιότοπο της προστατευόμενης σαύρας της άμμου και του φρύνου.

Το δικαστήριο είχε προηγουμένως αποφανθεί ότι η άδεια και η άδεια για ανακαίνιση ενδέχεται να διατηρηθούν. Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ήδη ότι πέρυσι με προδικαστική απόφαση και ως εκ τούτου το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο επικύρωσε αυτήν την απόφαση σήμερα. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις δεν μπορούν πλέον να προσφύγουν.