Το ταλέντο του τένις De Jong θέλει να μπει στους 100 καλύτερους με 100.000 ευρώ σε χρηματικό έπαθλο

WeLoveSports.gr

Η Ολλανδία γνώρισε ένα νέο ταλέντο στο τένις: ο 23χρονος Jesper de Jong συμμετείχε για πρώτη φορά σε τουρνουά Grand Slam και έφτασε μέχρι τον δεύτερο γύρο του Australian Open. Αν ήταν στο χέρι του De Jong, δεν θα σταματούσε εκεί. Θέλει να χρησιμοποιήσει τις εκατό χιλιάδες ευρώ σε χρηματικό έπαθλο για να φτάσει στην πρώτη εκατοντάδα.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε τα επόμενα δύο χρόνια», δήλωσε ο De Jong το βράδυ της Τρίτης Κατά μήκος της γραμμής και των γύρω περιοχών. “Είναι ωραίος ένας τέτοιος τόνος, ανοίγει πόρτες. Φυσικά κάνω ένα μικρό δώρο στον εαυτό μου, αλλά θα επενδύσουμε το 95 τοις εκατό του ποσού για να επεκτείνουμε την ομάδα εκτός από τον προπονητή μου Jeroen Benard με δύο ακόμη άτομα, ένα σωματικό πλήρες ωράριο προπονητής και φυσιοθεραπευτής».

«Πρέπει να πληρώσεις για τη ζωή τριών ανθρώπων αντί για έναν», συνειδητοποιεί ο De Jong. “Γι’ αυτό έχουμε επίσης ένα σχέδιο να ενδιαφέρουμε τους χορηγούς και να συγκεντρώσουμε ακόμη περισσότερα χρήματα μέσω του crowdfunding. Εκατό χιλιάδες δεν είναι πραγματικά αρκετά.”

Οι εμφανίσεις του στη Μελβούρνη τον βοήθησαν ήδη να φτάσει στην πρώτη εκατοντάδα. Ο Ντε Γιονγκ ανέβηκε από την 161η στην 139η στην παγκόσμια κατάταξη.

Σκέτη χαρά

Για να φτάσει για πρώτη φορά στην κύρια διοργάνωση, ο νεαρός Ολλανδός νίκησε τον Camilo Ugo Carabelli σε έναν αγώνα που κόβει τα νεύρα, για να συναντήσει ξανά έναν Αργεντινό στον πρώτο γύρο. Αφού ο Pedro Cachin έπρεπε επίσης να υποφέρει, ο παγκόσμιος σταρ Jannik Sinner ήταν πολύ μεγάλος στο Margaret Court Arena.

«Είχα περισσότερα νεύρα για εκείνον τον τελευταίο αγώνα στον προκριματικό γύρο παρά για αυτόν στον πρώτο γύρο», λέει ο Ντε Γιονγκ, ο οποίος έπεσε πίσω στο πνιγμένο γήπεδο αφού σημείωσε τον νικητήριο πόντο του αγώνα που κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες στους 35 βαθμούς. .

“Ξαφνικά ήμουν ξαπλωμένος στο έδαφος, από καθαρή χαρά. Αλλά αυτή η πίστα ήταν 55 μοίρες. Αρκετά ζέστη, έπρεπε να κατέβω πολύ γρήγορα.”

Πανευτυχείς, αυτός και ο προπονητής του τηλεφώνησαν στους γονείς του που είχαν ζητωκραυγάσει τον γιο τους μπροστά στην τηλεόραση στην κρύα και χιονισμένη Ολλανδία μέσα στη νύχτα. Ο ένας κάτω, ο άλλος πάνω. “Ας το θέσω έτσι: το βιώνουμε και οι δύο διαφορετικά. Προκαλεί πολύ άγχος”, λέει ο πατέρας Πολ.

Για μια στιγμή οι γονείς του έπαιξαν με την ιδέα να ταξιδέψουν στην Αυστραλία. Αποφάσισαν να μην το κάνουν, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας Πολ εργάζεται σε μια αεροπορική εταιρεία που πετά για Μελβούρνη. “Είσαι στο δρόμο για 24 ώρες τελικά. Ήταν πολύ μικρή η μέρα.”

Οι γονείς του δεν είναι τυπικοί γονείς του τένις. «Δεν προέρχομαι από το τένις», λέει ο πατέρας Πολ. «Μπορώ να του γίνω πατέρας, σανίδα ήχου».

Όταν ρωτήθηκε πότε ήξεραν στο σπίτι του De Jong ότι είχε ταλέντο, είπε: “Ο Jesper ξεκίνησε όταν ήταν πέντε. Γρήγορα βλέπεις ότι έχει αίσθηση για την μπάλα. Μετά αρχίζεις να προπονείσαι όλο και περισσότερο και καταλήγει στο η ομοσπονδία τένις. Τότε θα ξέρετε ότι τα πράγματα πάνε καλά, ότι προοδεύει και προοδεύει».

Ο ίδιος ο Ντε Γιονγκ λέει ότι δεν τον έχουν πιέσει ποτέ. “Πάντα μου άρεσε το τένις. Φυσικά υπάρχουν και κακές στιγμές. Μετά λέω στον εαυτό μου: αυτή είναι η δουλειά σου. Αλλά αν δεν σου αρέσει αυτό, πραγματικά δεν θα αντέξεις σε αυτή τη ζωή.”

Το γεγονός ότι αντιμετώπισε τον Sinner στον δεύτερο γύρο ενός τουρνουά Grand Slam τον αφήνει να θέλει περισσότερα. Αλλά ο De Jong δεν έχει ξεχάσει ότι πριν από εννέα μήνες έπαιζε για τους παροιμιώδεις δύο άντρες και το κεφάλι ενός αλόγου. Και έπρεπε να μαζέψει μόνος του τις μπάλες του.

“Αν μπορείς να παίξεις μπροστά σε επτά χιλιάδες θεατές, η συγκίνηση είναι μεγάλη. Επίσης με τον προπονητή μου τον Jeroen. Ξέρει επίσης από πού κατάγομαι”.

Τατουάζ

Και μετά υπάρχει αυτό το τατουάζ ενός κύκλου στον αριστερό του αντιβράχιο. Ο Ντε Γιονγκ είχε συμφωνήσει με τον αποθανόντα πλέον παππού του να παίξει μια μέρα σε ένα τουρνουά Γκραν Σλαμ. Ο παππούς του έζησε για να δει την πρώτη προσπάθεια στο US Open.

“Τότε τα πράγματα πήγαν στραβά. Έκανα δύο ημικύκλια τατουάζ και τώρα πρόκειται να τα συνδέσω με ένα αστέρι που θα τοποθετηθεί εν μέρει πάνω του με τις στάχτες του παππού μου. Ο κύκλος έχει πλέον ολοκληρωθεί.”