Το τουρνουά τένις ABN Amro περιλαμβάνει έξι παίκτες από την πρώτη δεκάδα, συν τον Ντιμιτρόφ

WeLoveSports.gr

Με έξι παίκτες από την πρώτη δεκάδα και μάλιστα τρεις παίκτες από την πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης, το τουρνουά τένις ABN AMRO έχει και πάλι εντυπωσιακό πεδίο συμμετεχόντων. “Δεν ξέρω αν είχαμε ποτέ έξι παίκτες από την πρώτη δεκάδα”, είπε ο διευθυντής του τουρνουά Richard Krajicek σήμερα το πρωί όταν ανακοίνωσε την πλήρη λίστα για την 51η έκδοση.

Θα ηγηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου ο Daniil Medvedev, ο παγκόσμιος νούμερο τρία και ο νικητής της προηγούμενης έκδοσης του τουρνουά στο Ρότερνταμ. Ο Ρώσος κέρδισε πέρσι στον τελικό τον Ιταλό Jannik Sinner, το νούμερο τέσσερα στον κόσμο που πλέον θα είναι ξανά παρών στο Ahoy.

Το ίδιο ισχύει και για τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος κέρδισε το τουρνουά το 2021 και είναι πέμπτος στη σκάλα του τένις. Ένας τρίτος πρώην νικητής που παγίδευσε τον Krajicek είναι ο Félix Auger-Aliassime. Ο Καναδός (ATP-30), που έχει κάπως πτώση στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε τον τίτλο το 2022.

Hurkacz, De Minaur και Dimitrov

Ο Δανός Holger Rune (ATP-8), ο Πολωνός Hubert Hurkacz (ATP-9) και ο Αυστραλός Alex De Minaur (ATP-10) συμπληρώνουν τη λίστα με τους δέκα κορυφαίους παίκτες στο Ρότερνταμ. Ο πάντα δημοφιλής Βούλγαρος Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (ATP-13), που έχασε τη συνολική νίκη από τον Ρότζερ Φέντερερ το 2018, και ο Γάλλος Ούγκο Χάμπερτ (ATP-20) είναι επίσης μεταξύ των οκτώ πρωταθλητών.

Krajicek για ABN AMRO Open χαρακτήρες μπαλαντέρ: Van de Zandschulp ναι, De Jong όχι

Η συνεισφορά των Ολλανδών αποτελείται από τους Tallon Greekpoor (ATP-31) και Botic van de Zandschulp (ATP-59) που έχουν εισαχθεί άμεσα, στους οποίους έχει δοθεί μπαλαντέρ αλλά δεν το χρειάζεται σε περίπτωση ακύρωσης. Ο Van de Zandschulp είναι ο πρώτος αποθεματικός στη λίστα των συμμετεχόντων.

Ντε Γιονγκ ή όχι;

Σε αυτή την περίπτωση, ο Jesper de Jong, ο οποίος αυτή τη στιγμή κάνει μεγάλη εντύπωση στο Australian Open, έρχεται στο προσκήνιο για ένα μπαλαντέρ. Αν και, σύμφωνα με τον Krajicek, αυτό δεν είναι ακόμη μια ολοκληρωμένη συμφωνία. «Υπάρχουν τρεις παίκτες που έχουμε στη λίστα, συμπεριλαμβανομένου του Τζέσπερ, για να δώσουμε στη συνέχεια το τελευταίο μπαλαντέρ», εξηγεί.

Ο διευθυντής του τουρνουά κράτησε για τον εαυτό του ποιοι είναι οι άλλοι δύο υποψήφιοι εκτός από τον De Jong, αλλά πρόσθεσε ότι έχει υποσχεθεί σε έναν από αυτούς τους δύο παίκτες μια πρόσκληση εάν ο Van de Zandschulp έρθει απευθείας στο τουρνουά. “Αυτό είναι πρόβλημα, γιατί υποσχεθήκαμε σε αυτόν τον παίκτη την μπαλαντέρ. Αλλά τώρα δεν είναι ακόμα πρόβλημα”, γελάει ο Κράιτσεκ.

Ένας μπαλαντέρ είναι ήδη έτοιμος για τον Γάλλο Gaël Monfils (ATP-76), ο οποίος κέρδισε το ABN AMRO Open το 2019 και το 2020, και το Σέρβο ταλέντο Hamad Medjedovic, ο οποίος κέρδισε τον NextGen Finals τον Δεκέμβριο, το τουρνουά τέλους του έτους για οι καλύτεροι τενίστες κάτω των 21 ετών.

Αλκαράζ

Ο Krajicek λέει επίσης ότι εργάζεται ήδη για να φέρει τον Carlos Alcaraz στο τουρνουά στο μέλλον. Ο Ισπανός κορυφαίος παίκτης και νούμερο δύο στον κόσμο έπαιξε τα τελευταία χρόνια στο χωμάτινο τουρνουά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο παίζεται την ίδια περίοδο με το ABN AMRO Open. Το τριετές συμβόλαιό του με τη βραζιλιάνικη διοργάνωση λήγει φέτος.

«Ξεκινήσαμε ήδη την εξερεύνηση στα τέλη του περασμένου έτους για να δούμε αν ήταν έτοιμος να έρθει στο Ahoy», λέει ο Krajicek. “Το κύριο ερώτημα τώρα είναι αν θέλει να συνεχίσει να παίζει στο χώμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ή αν θα επιλέξει ένα κλειστό σκληρό γήπεδο. Θα δούμε.”