Το Τόκιο θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα της Formula E στην Ιαπωνία

Οι δρόμοι του Τόκιο θα φιλοξενήσουν τον πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγώνα της Ιαπωνίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E τον Μάρτιο του επόμενου έτους, ανακοίνωσε την Τετάρτη η μητροπολιτική κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή έρχεται καθώς η πόλη επιδιώκει να ενισχύσει τη στρατηγική μηδενικών εκπομπών, η οποία στοχεύει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε καθαρό μηδέν έως το 2050.

Ο αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαρτίου, στο πλαίσιο της 10ης σεζόν της διοργάνωσης, και 22 οδηγοί από 11 ομάδες θα οδηγήσουν το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο Gen3 σε δρόμους γύρω από το συνεδριακό κέντρο Tokyo Big Sight στην προκυμαία του κόλπου του Τόκιο, δήλωσε ο διοργανωτής.

Θα είναι επίσης η πρώτη φορά που το Τόκιο θα φιλοξενήσει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού εγκεκριμένο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το διοικητικό όργανο που επιβλέπει επίσης το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, σύμφωνα με τον διοργανωτή.

Το πρωτάθλημα Formula E ξεκίνησε το 2014 με στόχο την επιτάχυνση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι αθόρυβοι κινητήρες των αυτοκινήτων σημαίνουν ότι είναι λιγότερο θορυβώδεις από τα συμβατικά αγωνιστικά οχήματα όταν κινούνται σε δρόμους της πόλης και μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο και το Σάο Πάολο έχουν φιλοξενήσει εκδηλώσεις της ομοσπονδίας.

Η κυβερνήτης του Τόκιο Yuriko Koike χαιρέτισε την εκδήλωση ως μια ευκαιρία που “όχι μόνο θα δώσει ώθηση στην εξάπλωση των οχημάτων μηδενικών εκπομπών, αλλά θα προσφέρει επίσης μια θαυμάσια ευκαιρία για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας του Τόκιο”.