Το υπερθερμασμένο φρένο σταματάει το σερί νικών του Verstappen: “Ήξερα ότι αυτή η μέρα θα έρθει κάποια στιγμή

WeLoveSports.gr

Οι αγώνες με το χειρόφρενο κλειστό είναι αδύνατοι. Και αν το χειρόφρενο πιάσει τότε και φωτιά, δεν θα καταφέρεις τίποτα απολύτως. Ο Max Verstappen αντιμετώπισε σημαντικό πρόβλημα με το πίσω δεξί φρένο του από την αρχή του γκραν πρι της Αυστραλίας.

“Παραμένει ένα μηχανικό άθλημα, όπου μπορούν να συμβούν αναποδιές όπως αυτή. Ήξερα ότι αυτή η μέρα θα ερχόταν μια μέρα”, δήλωσε ο Verstappen σε δελτίο Τύπου της Red Bull Racing.

Αρχικά, γλίστρησε για λίγο εκτός πίστας, για το οποίο ο Verstappen είπε ότι ένιωσε σαν να είχε τραβηχτεί το χειρόφρενο. Αργότερα, ολόκληρος ο δίσκος του φρένου έπιασε φωτιά, μετά την οποία μάλιστα εξερράγη. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αποχώρησε από τον αγώνα, τον οποίο κέρδισε ο οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz.

Ο Verstappen παρατήρησε σύντομα ότι το μονοθέσιό του δεν ήταν στην κατάλληλη κατάσταση για τη δέκατη συνεχόμενη νίκη και την τρίτη νίκη στη φετινή σεζόν. “Από την αρχή μπορούσαμε ήδη να δούμε στα δεδομένα ότι το πίσω δεξί φρένο δεν είχε κρυώσει”, δήλωσε ο Verstappen στο Viaplay.

Το φρένο σταμάτησε να ψύχεται

“Κατά τη διάρκεια των πρώτων γύρων, τα φρένα είναι ακόμα αρκετά κρύα. Μετά από αυτό, βλέπετε ότι τα φρένα λειτουργούν κανονικά: ότι ζεσταίνονται περισσότερο κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος και στη συνέχεια ψύχονται ξανά. Αλλά το φρένο στο πίσω δεξί φρένο δεν ψύχθηκε ποτέ ξανά. Συνέχισε να ανεβαίνει, μετά έχεις μια τεράστια διάσπαση και κάτι τρέχει”.

Μετά από τέσσερις γύρους στην πίστα της Μελβούρνης, ο καπνός ήταν ορατός. “Έχω καπνό, φωτιά, φωτιά, φωτιά, φωτιά, τα φρένα μου”, εξακολουθούσε να επικοινωνεί με την προς το παρόν ανίσχυρη ομάδα του. Λίγες στιγμές αργότερα, ο Ολλανδός βγήκε έξω. “Δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς, αλλά κάτι δεν πήγε καλά εκεί”, μίλησε ο Verstappen.

Ο Πέρες αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα

Ο επικεφαλής της ομάδας του Christian Horner συμπλήρωσε: “Θα ελέγξουμε τη ζημιά για να καταλάβουμε τι προκάλεσε το πρόβλημα. Πράγματι, φαίνεται ότι το πρόβλημα με τα φρένα υπήρχε από την αρχή, οπότε ο Max είχε μερικές “στιγμές” και τελικά πήρε φωτιά”, δήλωσε ο Horner στο Sky Sports.

Ο αγώνας στην Αυστραλία δεν κύλησε ομαλά ούτε για τον ομόσταυλο του Verstappen, Sergio Pérez. Ο Μεξικανός τερμάτισε τελικά πέμπτος, πίσω από τις δύο Ferrari και τις δύο McLaren. Σύμφωνα με τον Horner, ο Pérez ήταν επίσης άτυχος στη Μελβούρνη. “Ο Sergio μπορεί να μην το ήξερε, αλλά το μονοθέσιό του υπέστη ζημιά κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού προσπέρασης που τον έκανε λιγότερο downforce είχε. Ως αποτέλεσμα, τα ελαστικά φθείρονται γρηγορότερα”.

Ο επικεφαλής της ομάδας Red Bull Racing συνεχάρη τη Ferrari, τους νικητές της ημέρας, προσθέτοντας ότι η αποτυχία του Verstappen “μας πληγώνει όλους”.

Ο Verstappen φάνηκε να τα παίρνει όλα επαγγελματικά. Το βλέμμα του είναι ήδη στραμμένο στην επόμενη δουλειά: σε δύο εβδομάδες στη Suzuka της Ιαπωνίας.