Το 15χρονο ταλέντο του τένις Boogaard χάνει στο Ahoy ως ο νεότερος συμμετέχων ποτέ

WeLoveSports.gr

  • Φράνκλιν Στόκερ

    ακολουθεί το ABN Amro Open στο Ρότερνταμ

  • Φράνκλιν Στόκερ

    ακολουθεί το ABN Amro Open στο Ρότερνταμ

Ο Thijs Boogaard δεν μπόρεσε να γιορτάσει το ιδιαίτερο ντεμπούτο του στο ABN Amro Open στο Ρότερνταμ με νίκη. Το 15χρονο ταλέντο του τένις έχασε με 6-3, 6-3 από τον Γάλλο Ούγκο Γκαστόν στον πρώτο προκριματικό γύρο το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Boogaard έγινε ο νεότερος συμμετέχων στο Ahoy στην ιστορία του τουρνουά, το οποίο βρίσκεται στην 51η έκδοσή του φέτος.

Ο τενίστας από το Geldermalsen θεωρείται μια μεγάλη υπόσχεση και ως εκ τούτου έλαβε μπαλαντέρ για τα προσόντα από τον διευθυντή του τουρνουά Richard Krajicek. Μια εξαιρετική ευκαιρία για τον Boogaard να πάρει μια γεύση από τη σπουδαία δουλειά.

Ο Μπούγκαρντ έκανε όνομα στις αρχές του 2023 με το να μπαίνει στην κορυφαία εκατοντάδα του διεθνούς τένις νεανίδων σε ηλικία 14 ετών, το επίπεδο στο οποίο δραστηριοποιούνται παίκτες έως και 18 ετών.

Ο έφηβος εμφανίστηκε επίσης στις junior παραλλαγές του Roland Garros και του Wimbledon το 2023 και έπαιξε επίσης στο Australian Open τον Ιανουάριο.

Υπερπλήρη δουλειά

Ο Boogaard αρχικά είχε μικρό πρόβλημα με τον τρόμο της σκηνής στο γεμάτο γήπεδο 1 στο Ahoy, όπου το κεντρικό γήπεδο δεν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Έπαιζε ελεύθερα, χτύπησε αρκετούς φλογερούς νικητές μπακχάντ και μερικές φορές έβγαζε σερβίς περίπου 200 χιλιομέτρων την ώρα από τη ρακέτα του.

Ο 23χρονος Γκαστόν, το παγκόσμιο νούμερο 86, πήρε στη συνέχεια καλύτερα το παιχνίδι του εφήβου και πήρε σιγά σιγά τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Ο Μπούγκαρντ υποβλήθηκε σε θεραπεία ανάσκελα από τον φυσιοθεραπευτή του τουρνουά στο δεύτερο σετ, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Μετά την ήττα του, ο Boogaard πήρε αρκετό χρόνο για να μοιράσει αυτόγραφα στους οπαδούς. Με αυτόν τον τρόπο, έδειξε ότι αυτή ήταν μια εμπειρία που πρέπει να απόλαυσε παρά την απώλεια.

Εκτός από τον Boogaard, δύο ακόμη Ολλανδοί συμμετέχοντες θα εμφανιστούν στο προκριματικό τουρνουά το Σάββατο. Ο Gijs Brouwer συναντά τον Γάλλο Luca Van Assche και ο Guy den Ouden παίζει εναντίον του Ισπανού Pablo Llamas Ruiz.

Δύσκολη κλήρωση για τον Van de Zandschulp

Οι Tallon Greekpoor, Botic van de Zandschulp και Jesper de Jong έχουν ήδη εξασφαλιστεί μια θέση στο κύριο τουρνουά.

Ο Van de Zandschulp δεν κέρδισε με κλήρωση. Στον πρώτο γύρο θα παίξει τον πρωταθλητή του Australian Open, Jannik Sinner. Ο ελληνικός στίβος συναντά τον Ιταλό Lorenzo Musetti και ο De Jong, ο οποίος συμμετέχει βάσει μπαλαντέρ, έχει να αντιμετωπίσει τον Καναδό Milos Raonic.