Το AlphaTauri είναι τώρα όλο για τον «μαγνήτη των μέσων» Ricciardo: «Νιώσε πόνο De Vries»

WeLoveSports.grs

Αν και τα νέα κυκλοφορούν στο δρόμο για πάνω από μια εβδομάδα, εξακολουθούν να φαίνονται λίγο άγνωστα στο Hungaroring κοντά στη Βουδαπέστη. Όχι ο Nyck de Vries, αλλά ο Daniel Ricciardo περπατά στη μάντρα της Formula 1 σε έναν κυανόλευκο αγώνα συνολικά από την αγωνιστική ομάδα AlphaTauri.

“Αισθάνομαι υπέροχα που μπορώ να επιστρέψω. Έχω γεμίσει αυτοπεποίθηση και ενέργεια τους τελευταίους μήνες. Επέστρεψα και είμαι έτοιμος”, λέει ο 34χρονος Αυστραλός, που θα πάρει τη θέση του De Vries, που απολύθηκε λόγω κακής απόδοσης, από το γκραν πρι της Ουγγαρίας αυτήν την εβδομάδα.

Τα ίχνη του De Vries έχουν ήδη εξαφανιστεί στην ομάδα. Το αρχικό του νούμερο 21 έχει αντικατασταθεί από το 3 του Ricciardo. Τα μαργαριταρένια λευκά δόντια χαμογελούν του κανονιού μάρκετινγκ με απαλό στόμα Dannyric εκτοξεύεται από τους τοίχους στον ξενώνα. Λες και ο σωτήρας μπήκε στον μαστιζόμενο αγωνιστικό στάβλο, το κόκκινο φαναροφόρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μαγνήτης πολυμέσων

Ο Ricciardo είναι μαγνήτης των μέσων ενημέρωσης. Είναι επείγον για τη συνάντησή του με τον παγκόσμιο Τύπο, ο Ricciardo προσελκύει δεκάδες δημοσιογράφους. Κατά προσέγγιση: εξήντα περίπου.

Οι μισοί δεν μπορούν να ακούσουν τι έχει να πει ο πρώην συμπαίκτης του Max Verstappen. Ευτυχώς, τα smartphone είναι πολύ χρήσιμα και ως συσκευές εγγραφής. Το τραπέζι του Ricciardo είναι γεμάτο με αυτά. Ενθουσιασμένος, ξεκινά. “Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω.”

«Δυστυχώς που ένας καλός φίλος δεν είναι πια μαζί μας»

Έξω στο Hungaroring, ο Verstappen έχει ήδη δώσει την πρώτη του αντίδραση για την επιστροφή του Ricciardo και την έξοδο του De Vries. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ανάμεικτα συναισθήματα για αυτό. «Είναι ενοχλητικό που έφυγε ξαφνικά ένας καλός φίλος».

“Εάν ο Nyck είχε αρκετό χρόνο; Είναι δύσκολο να πει κανείς. Δέκα αγώνες είναι πολύ λίγοι, αλλά η απόφαση προφανώς είχε ήδη ληφθεί. Επομένως δεν έχει μεγάλη σημασία αν θα συμβεί εδώ ή αργότερα φέτος.”

Ο Verstappen τονίζει ότι ο De Vries ξεκίνησε μια δύσκολη αποστολή αυτή τη σεζόν. “Αυτά είναι δύσκολα αυτοκίνητα που δεν μπορείς απλώς να τα μάθεις και το AlphaTauri δεν ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Ίσως ο Nyck να ήρθε τη λάθος στιγμή.”

«Είναι ένας σπουδαίος οδηγός, αλλά ως νέος οδηγός της Formula 1 πρέπει να φροντίσεις να εντυπωσιάσεις πραγματικά μερικές φορές. Λίγες στιγμές λάμψη. Αυτό δεν συνέβη. Και τότε μπορεί να πάει σκληρά. Είναι επίσης μέρος της Formula 1, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου για τον Nyck. Υπάρχουν πολλές μεγάλες αγωνιστικές κατηγορίες. Πολλές δυνατότητες. Θα προσγειωθεί στα πόδια του».

Απολαύστε τον Ricciardo

Ο Verstappen απολαμβάνει εμφανώς την επιστροφή του παλιού σταθερού συντρόφου του Ricciardo. “Κάναμε κλικ και ποτέ δεν κατάλαβα πραγματικά γιατί ο Ντάνιελ μας άφησε. Τώρα επέστρεψε και όλα είναι ξανά ανοιχτά. Μπορεί να αρπάξει μια ευκαιρία. Είναι ωραίο να τον έχουμε ξανά στην οικογένεια.”

Ο Ricciardo ήταν συμπαίκτης στις πρώτες σεζόν του Verstappen στο Red Bull Racing, αλλά έφυγε μετά το 2018 επειδή ένιωθε όλο και περισσότερο ότι τα πάντα στον αγωνιστικό στάβλο περιστρέφονταν γύρω από το Ολλανδικό σούπερ ταλέντο.

“Πήγα στη Renault επειδή ήθελα να χτίσω μια ομάδα που κερδίζει γύρω μου. Κερδίστε επιτυχίες μαζί. Είχα ξοδέψει χρόνια σε αυτό, αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.”

Ήταν απογοητευτικό στη Renault: ο Ricciardo αναζήτησε καταφύγιο στη McLaren. Εκεί πήγε στραβά. Αποκλείστηκε από τον συμπαίκτη του Λάντο Νόρις, έπρεπε να ανοίξει δρόμο για τον Όσκαρ Πιάστρι μετά από δύο σεζόν και επέστρεψε με την ουρά ανάμεσα στα πόδια του: Red Bull Racing. Όχι ως οδηγός γκραν πρι, αλλά ως ρεζέρβας.

«Χάθηκε η αγάπη στον αθλητισμό»

“Μπήκα σε ένα ζεστό μπάνιο. Είχα χάσει λίγο την αγάπη μου για το άθλημα. Και την αυτοπεποίθησή μου επίσης. Με τη σοφία του σήμερα θα έπρεπε να είχα προσεγγίσει διαφορετικά την καριέρα μου.”

“Είχα συμφιλιωθεί με ένα διάλειμμα και πολύ ελεύθερο χρόνο. Αυτή ήταν η πρόθεση. Επαναφορά. Ξεκουραστείτε. Πάρτε λίγη απόσταση. Τέρμα να πετάω κάθε Σαββατοκύριακο, να μην χάνω όλα τα γενέθλια. Κάνω διασκεδαστικά πράγματα, το ένιωθα και το χρειαζόμουν. Λειτουργούσε, αλλά τώρα επιστρέφω νωρίτερα από το αναμενόμενο. Δείχνει πόσο γρήγορα μπορούν να πάνε τα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο”.

Ο Ricciardo το λέει με το σήμα κατατεθέν του να ακτινοβολεί από αυτί σε αυτί, αλλά γνωρίζει καλά ότι η επιστροφή του είναι οδυνηρή για τον De Vries. “Φυσικά. Όλη μας η ζωή είναι αφιερωμένη στη Formula 1. Νιώθω τον πόνο του, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορεί να το δεχτεί και να το τοποθετήσει. Ο Nyck είναι έμπειρος και αρκετά ώριμος. Θα εμφανιστεί ξανά.”

Ελπίδα για τον De Vries

Ο Ricciardo σκέφτηκε μια επιστροφή, αλλά σκέφτηκε ότι δεν θα συμβεί παρά μόνο μετά τις διακοπές. “Είμαι λίγο έκπληκτος για το χρονοδιάγραμμα. Συνήθως αυτού του είδους οι μεταγραφές γίνονται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό το άθλημα. Το έχω περάσει. Πριν από ένα χρόνο νόμιζα ότι τελείωσα με τη Formula 1. Και τώρα κοιτάξτε πού είμαι.”

“Έτσι θα έπρεπε να σκέφτεται ο Nyck. Πίσω κατευθείαν. Μερικές φορές δέχεσαι ένα χτύπημα, αλλά το κόλπο είναι να ανακάμψεις. Του εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να τον δω ξανά στην αρχική ενδεκάδα σε λίγο.”