Το Koolhof πιο κοντά στο ιερό δισκοπότηρο, διπλό ελληνικό μονοπάτι περιπέτειας

Τροποποιήθηκε

Ο Wesley Koolhof έφτασε στα ημιτελικά του Wimbledon στο διπλό ανδρών για πρώτη φορά στην καριέρα του. Αυτός και ο Βρετανός συνεργάτης του Neal Skupski νίκησαν τον Ουρουγουανό Ariel Behar και τον Τσέχο Adam Pavlásek με 4-6, 6-2, 6-3.

Στους ημιτελικούς δεν θα είναι μια ολλανδική συνάντηση για τον Koolhof με τον Tallon Greek track και τον Bart Stevens. Το περιστασιακό δίδυμο, και δύο καλοί φίλοι, έχασαν στα προημιτελικά από τον Ινδό Rohan Bopanna και τον Αυστραλό Matthew Ebden: 7-6 (3), 5-7, 2-6.

Διάφορες επιτυχίες

Ο Koolhof πανηγύρισε πολλές επιτυχίες ως παίκτης του διπλού, συμπεριλαμβανομένης της συνολικής νίκης των τελικών ATP (2020), δύο τελικών του US Open (2020 και 2022) και έφτασε στην πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη το 2022.

Το ιερό δισκοπότηρο, κατακτώντας έναν τίτλο γκραν σλαμ, λείπει μόνο από τις παλμαρές του σημερινού νούμερο δύο στον κόσμο από την Duiven. Ο Koolhof και ο Skupski κέρδισαν μαζί οκτώ τουρνουά ATP.

Η ελληνική πίστα μπορεί πλέον να πάει διακοπές. Ο Βορειοολλανδός, που έχασε στον πρώτο γύρο στο απλό, είδε την περιπέτειά του στα διπλά με τον Στίβενς να διαρκεί περισσότερο από ό,τι αρχικά περίμενε.

Ελληνική πίστα/Ο Στίβενς απείχε ένα παιχνίδι από τη νίκη με 5-4 στο δεύτερο σετ, αλλά ένα ατημέλητο παιχνίδι του ζευγαριού των Ολλανδών στο 5-5 ανέτρεψε την ορμή του αγώνα. Ο Ebden/Bopanna είχε τον έλεγχο από εκείνη τη στιγμή.

Οι δρόμοι του διδύμου των Ολλανδών χωρίζουν και πάλι για την ώρα. Ο ελληνικός στίβος θα παίξει το τουρνουά ATP στην Ουάσιγκτον σε περισσότερες από δύο εβδομάδες στο απλό, ενώ ο Στίβενς θα αναζητά ξανά βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη στην πίστα πρόκλησης.

Χωρίς τελικό Middelkoop σε μικτά διπλά

Ο Matwé Middelkoop δεν μπόρεσε να φτάσει στον τελικό μεικτού διπλού με την Ινδονήσια σύντροφό του Aldila Sutjiadi. Οι δυο τους έχασαν στον ημιτελικό από τον Κινέζο Yifan Xu και τον Βέλγο Joran Vliegen: 1-6, 6-3, 3-6.

Ο Middelkoop δεν πέρασε από τον πρώτο γύρο στα διπλά στο Wimbledon με τον Βραζιλιάνο παρτενέρ του Marcelo Demoliner.