Το «Proud» ελληνικό κομμάτι βάζει φωτιά στον Ahoy μετά από μια ωραία νίκη επί του Hurkacz

WeLoveSports.gr

Η Tallon Greekpoor εξάρθρωσε το πολωνικό υπηρεσιακό πυροβόλο Hubert Hurkacz στο Ahoy. Ήταν συναρπαστικό, πολύ κοντά, αλλά ο Greek Spoor προκρίθηκε έξυπνα στους προημιτελικούς του ABN Amro Open. Ο Greek Spoor κέρδισε σε τρία σετ: 6-7 (5), 7-6 (5), 7-6 (4).

Ο Greek Spoor βάζει φωτιά στον Ahoy μετά από μια ωραία νίκη επί της Hurkacz

Ήταν κοντά στο παρελθόν μεταξύ των δύο τενιστών, όπως κατά τη διάρκεια του πεντάωρου πεντάλεπτου στο Ρολάν Γκαρός πέρυσι (νίκη του Χούρκας) και στο χορτάρι του Χάλε λίγες εβδομάδες αργότερα (νίκη της Greekspoor).

Στο Ahoy, το Greekpoor, το παγκόσμιο νούμερο 29, έδειξε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι κόντρα στον σκληρό βράχο Pole, τον αριθμό οκτώ στον κόσμο.

Όσο φιλόδοξος κι αν είναι ο ελληνικός στίβος, ο Άμστερνταμ τόλμησε να πει δυνατά στην έναρξη του τουρνουά τένις στο Ρότερνταμ ότι θέλει να μπει καταιγιστικά στην πρώτη δεκάδα του κόσμου. Το απόγευμα της Πέμπτης ενίσχυσε αυτή τη φιλοδοξία.

«Αυτό σημαίνει πολλά»

“Είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου. Αυτή είναι μια πολύ ωραία νίκη, ίσως η πιο όμορφη της καριέρας μου. Είναι η δεύτερη νίκη μου επί ενός κορυφαίου παίκτη της δεκάδας, και το κάνω εδώ στο Ahoy. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα.” Greek Spoor δοκάρια. . «Το να νικήσω αυτό το αγόρι στην αγαπημένη του επιφάνεια σημαίνει πολλά για μένα».

Ο Έλληνας προπονητής στίβου, Κριστόφ Βλίγκεν, έχυσε μάλιστα ένα δάκρυ στην κερκίδα στη συνέχεια, κάτι που αντικατόπτριζε το βάρος της νίκης. “Αυτό δείχνει και τι είμαι ικανός. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και ξέρω τι κάνω. Είναι οι στιγμές να το δείξω”, λέει ο Greekpoor.

Ελληνική πίστα μετά τη νίκη επί του Hurkacz: «Ίσως το καλύτερο της καριέρας μου»

Σε έναν αγώνα γεμάτο σέρβις βία, οι οπαδοί στο Ahoy είδαν εξαιρετικό τένις για έντεκα παιχνίδια στο πρώτο σετ και κανένα μπρέικ, ούτε ευκαιρία για μπρέικ.

Ο Hurkacz έχασε πέντε πόντους στο δικό του σερβίς, ο Greekpoor μόνο δύο, ώσπου ο Greekpoor ξαφνικά παραχώρησε δύο σετ πόντους στο δικό του σερβίς στο 6-5. Όμως ο δυνατός Ολλανδός πέτυχε τέσσερις σερί πόντους και ανάγκασε το τάι μπρέικ.

Σε εκείνο το τάι μπρέικ, ο Greek Spoor κέρδισε τους πρώτους τρεις πόντους και μετά από ένα μίνι μπρέικ για το 4-2, ο Hurkacz πέταξε τη ρακέτα του στο σκληρό γήπεδο απογοητευμένος. Ο Πολωνός φαινόταν να έχει σπάσει, αλλά άντεξε στο 4-5, με αποτέλεσμα ο Greek Spoor να αρχίσει να μουτρώνει. Στο πρώτο σετ, ο Hurkacz χτύπησε αμείλικτα με άσο.

Το σετ δύο ήταν εξίσου ισομερές, αν και ο Πολωνός αύξησε λίγο περισσότερο την πίεση και έχασε ευκαιρία για μπρέικ. Αλλά και πάλι ένα τάι μπρέικ θα έπαιρνε την απόφαση. Ο Greek Spoor ήταν πολύ δυνατός από αυτή την άποψη. Ο Ολλανδός προηγήθηκε γρήγορα με 4-1 και στο 6-2 του απονεμήθηκαν αρκετά σετ πόιντ. Ο Hurkacz αναβίωσε με άσους, αλλά ο ελληνικός στίβος επέζησε.

Συναρπαστικός

Το τρίτο σετ έληξε επίσης σε τάι μπρέικ μετά από μια συναρπαστική τελική φάση. Ο Greek Spoor εκμεταλλεύτηκε την πρώτη ευκαιρία για μπρέικ, αλλά άφησε γρήγορα αυτό το προβάδισμα. Στη συναρπαστική τελική φάση, η Greek Spoor έδειξε τεράστια θέληση για νίκη και πήρε το τάι μπρέικ με 7-4.

«Νομίζω ότι συνέχισα να παίζω επιθετικά σε όλα τα τάι μπρέικ», είπε ο Greekpoor. «Ειδικά στο δεύτερο και τρίτο τάι μπρέικ, είπα στον εαυτό μου να συνεχίσω και συνέχισα να σερβίρω καλά».

Το Greek Spoor θα συναντήσει τον νικητή του αγώνα μεταξύ Jan-Lennard Struff και Emil Ruusuvuori στα προημιτελικά, που ξεκινά μετά τον αγώνα μεταξύ Jannik Sinner και Gaël Monfils.

Πριν ο Μόζεσπουρ είχε παίξει εναντίον της Χουρκάτς, ο Αλεξάντρ Σεφτσένκο νίκησε εκπληκτικά τον Δανό Χόλγκερ Ρούν. Ο 23χρονος Καζάκος νίκησε το νούμερο τρία της λίστας σποράς στο Ρότερνταμ σε τρία σετ (6-4, 1-6, 6-3) για μια θέση στα προημιτελικά στο Αχόι.

«Η εκδίκηση είναι γλυκιά μετά τον αγώνα του Μπρίσμπεϊν», είπε ο Σεφτσένκο για τον αγώνα που έχασε από τον Ρούν τον Ιανουάριο. “Τώρα ήμουν πιο επιθετικός στο πρώτο σετ. Μπορεί να ήταν λίγο καλύτερος στο τρίτο σετ, αλλά είχα την τύχη με το μέρος μου.”

Ο Καζάκος είναι χαρούμενος που περνάει στο Αχόι. «Η Ολλανδία είναι μια σπουδαία χώρα και ως παιδί ονειρευόμουν το τουρνουά στο Ρότερνταμ».

Στα προημιτελικά, ο νούμερο 57 στον κόσμο θα συναντήσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Ο σε φόρμα Βούλγαρος ήταν πολύ δυνατός για τον Ούγγρο Μάρτον Φούτσοβιτς νωρίτερα την ίδια μέρα με 6-3 7-5.