Το Zandvoort συνοδεύεται από «φόρο διασκέδασης», οι επισκέπτες της F1 θα πληρώσουν το κόστος στον δήμο

Ειδήσεις NOS

Ο δήμος του Zandvoort θεσπίζει επιπλέον φόρο για τις διοργανώσεις μεγάλων εκδηλώσεων. Το «τέλος ψυχαγωγίας» των 3 ευρώ ανά επισκέπτη θα εισπράττεται από την επόμενη χρονιά σε εκδηλώσεις με 10.000 επισκέπτες και άνω. Αυτό περιλαμβάνει τον αγώνα της Formula 1 και το Ιστορικό Grand Prix στο Circuit Zandvoort.

Τα χρήματα θα συγκεντρώνονται από τους διοργανωτές της εκδήλωσης από το 2024. Μπορούν να μετακυλίσουν τον φόρο στις τιμές των εισιτηρίων.

Ο φόρος, γνωστός και ως φόρος διασκέδασης, προορίζεται να καλύψει τα έξοδα που προκύπτουν για τη διαχείριση πλήθους ανθρώπων. Παραδείγματα περιλαμβάνουν ελεγκτές κυκλοφορίας, επιπλέον συλλέκτες απορριμμάτων και μέτρα ασφαλείας.

Στο συμβούλιο του Zandvoort, δεκατρία μέλη ψήφισαν υπέρ του πρόσθετου φόρου, τρία ήταν κατά.

Κριτική

Η διοργάνωση του αγώνα της Formula 1 στο Zandvoort είναι κατά του νέου φόρου, αλλά έχει δηλώσει ότι θα τον αποδεχτεί εάν ούτως ή άλλως εισαχθεί. Σύμφωνα με την οργάνωση και τη διαχείριση του σιρκουί, το γκραν πρι αποφέρει πολλά χρήματα για τον δήμο.

Το επόμενο Grand Prix στο Zandvoort είναι στα τέλη Αυγούστου. Αναμένονται περισσότεροι από 300.000 επισκέπτες. Είναι ήδη σαφές ότι θα υπάρξουν επίσης αγώνες Formula 1 στο Zandvoort το 2024 και το 2025.