Υποστήριξη για τη δράση διαμαρτυρίας Sinner μετά το νυχτερινό τένις στο Παρίσι: «Γελοίο πρόγραμμα»

WeLoveSports.gr

Οι καθυστερημένοι αγώνες αποτελούν εδώ και καιρό σημείο κριτικής στον κόσμο του τένις και αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά masters στο Παρίσι οδήγησε ακόμη και σε μια «δράση διαμαρτυρίας» από τον Jannik Sinner, τον αριθμό τέσσερα στον κόσμο.

Στις 2:37 π.μ., ο Sinner βγήκε από την πίστα στο Παρίσι το βράδυ της Πέμπτης. Κέρδισε και του είπαν από τη διοργάνωση ότι έπρεπε να παίξει τον επόμενο γύρο γύρω στις 5 μ.μ. Σαστισμένος και κουρασμένος ο Ιταλός αποσύρθηκε.

“Είχα λιγότερες από δώδεκα ώρες να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ για τον επόμενο αγώνα. Πρέπει να πάρω τη σωστή απόφαση για την υγεία μου και το σώμα μου”, είπε ο 22χρονος Sinner στο X.

Ο Νορβηγός Κάσπερ Ρουντ το είχε ήδη ηχογραφήσει για τον συνάδελφό του. «Μπράβο, ATP», απηύθυνε μέσω Χ ο νούμερο οκτώ στον κόσμο στην ομοσπονδία τένις. “Τι τρόπος να βοηθήσεις έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο να αναρρώσει. Έχει 14,5 ώρες για αυτό, τι αστείο.”

Η πρώην σταρ του τένις Marcella Mesker το αποκαλεί «δράση διαμαρτυρίας» του Sinner. «Και το καταλαβαίνω πολύ καλά», προσθέτει. «Μετά από έναν αγώνα πρέπει πάντα να επισκέπτεστε πρώτα τον παρών Τύπο, οι παίκτες στη συνέχεια να κάνουν ένα μπάνιο με πάγο, να κάνουν ένα μασάζ και μετά να φάνε πριν κοιμηθούν επιτέλους».

Τι κάνει αυτό σε ένα σώμα; «Φυσικά δεν είμαι γιατρός, αλλά νομίζω ότι όλοι μπορούν να φανταστούν ότι ολόκληρο το σύστημά σας είναι σε αταξία».

Σημείο συζήτησης

Έχει να κάνει με τα καθυστερημένα ματς στο τένις εδώ και αρκετό καιρό και η συζήτηση άναψε και πάλι κατά τη διάρκεια του US Open τον περασμένο Αύγουστο. Η διοργάνωση του αμερικανικού τουρνουά Grand Slam ανέφερε στη συνέχεια ότι είχε αξιολογήσει τους αγώνες αργά το βράδυ, αλλά ότι μια νωρίτερη ώρα έναρξης δεν ήταν επιλογή.

Το Australian Open βρήκε μια λύση με την παράταση του τουρνουά κατά μία ημέρα τον επόμενο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, η διοργάνωση του πρώτου τουρνουά Grand Slam της χρονιάς ελπίζει να αποφύγει τα νυχτερινά πάρτι.

Ο Mesker πιστεύει ότι μετά τη «δράση διαμαρτυρίας» του Sinner, ο οποίος λαμβάνει μεγάλη υποστήριξη από τους συμπαίκτες του τενίστες, περισσότερα τουρνουά θα ρίξουν κριτική στον προγραμματισμό των αγώνων.

“Το τένις, όπως και πολλά άλλα αθλήματα, έχει φυσικά εξελιχθεί. Οι αγώνες διαρκούν περισσότερο επειδή το επίπεδο έχει αυξηθεί. Δεν υπάρχουν πλέον εύκολοι αγώνες. Εκεί που παλαιότερα οι αγώνες κρατούσαν μερικές φορές μιάμιση ώρα, τώρα πρέπει να υποθέσετε τουλάχιστον δύο ο «ρολόι στην πραγματικότητα».

Mesker: “Και το βρίσκω γελοίο ότι η διοργάνωση του τουρνουά στο Παρίσι έχει το θάρρος να προγραμματίσει έξι παιχνίδια στο κεντρικό γήπεδο σε μια μέρα.”

Για αυτό όμως δεν φταίει μόνο η διοργάνωση του masters τουρνουά, σύμφωνα με τον Mesker. «Η ATP έχει επίσης ευθύνη σε αυτό, υπάρχει πάντα μία Επόπτης του ATP παρών σε τουρνουά που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των παικτών. Πρέπει να είναι πιο δυνατός και να υπερασπιστεί τη σωματική υγεία των παικτών».

Οτι Επόπτης έχει εξουσιοδότηση, σε συνεννόηση με τους παίκτες, να μεταφέρει αγώνες που δεν μπορούν να ξεκινήσουν μέχρι τα μεσάνυχτα σε άλλο γήπεδο, γνωρίζει ο Mesker. “Φυσικά δεν το θέλουν αυτό, γιατί μπορεί να υπάρχουν πολύ λιγότεροι θεατές εκεί. Αλλά στις τρεις και μισή το πρωί δεν έχει μείνει πολύς κόσμος στο κέντρο.”

Ο Sinner εστιάζει στα ακόλουθα τουρνουά

Οι Τελικοί του ATP στο Τορίνο και οι Τελικοί του Davis Cup είναι ακόμα στο πρόγραμμα για τον Sinner αυτόν τον μήνα. Στα προημιτελικά του εθνικού τουρνουά στη Μάλαγα της Ισπανίας, ο Σίνερ θα συναντήσει τους τενίστες της ολλανδικής ομάδας με την Ιταλία. «Τώρα επικεντρώνομαι στην προετοιμασία για αυτά τα σημαντικά γεγονότα».

Και ο Μέσκερ το καταλαβαίνει. “Είναι στην κορυφή του παιχνιδιού του, αλλά περπατά στις μύτες των ποδιών του μετά από εξαντλητικές εβδομάδες. Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι δεν θέλει να ρισκάρει να εξαντληθεί στο τέλος της εβδομάδας. Οι τελικοί ATP και το Davis Cup σημαίνουν πολλά γι’ αυτόν πιο σημαντικό».