Χαμένος φιναλίστ πέρυσι, όχι στη δράση τώρα: Ο Κύργιος ακυρώνει το Wimbledon

Ο Νικ Κύργιος δεν θα παίξει τελικά στο Wimbledon. Ο Αυστραλός, που πέρυσι έφτασε στον τελικό του γκραν σλαμ τουρνουά, έχει αποσυρθεί λόγω τραυματισμού στον καρπό.

Ο Κύργιος, το νούμερο 33 στον κόσμο, αποχώρησε από το τουρνουά χόρτου στη Μαγιόρκα την περασμένη εβδομάδα, αλλά στη συνέχεια δήλωσε ότι θα αναλάβει δράση στο Λονδίνο. Την Κυριακή, έκανε προληπτικά μια τομογραφία στον καρπό του και έδειξε μια μικρή μυϊκή ρήξη.

Ο Ούγγρος Fabian Marozsan (ATP-96) είναι ο πρώτος ‘τυχερός χαμένος’ Kyrgios’ που έλαβε χώρα. Θα αγωνιστεί με τον Βέλγο Ντέιβιντ Γκοφίν.

Πέρυσι, το «enfant terrible of tennis» έδειξε τελικά το ταλέντο του φτάνοντας στον τελικό του Wimbledon. Σε εκείνον τον τελικό, ο Κύργιος έδειξε ξανά την κακή του πλευρά και τελικά έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Κύργιος ήταν ακόμα παρών σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο. Εκεί εξέφρασε όλες του τις αμφιβολίες για τη φυσική του κατάσταση. «Υπάρχουν ακόμη κάποια ερωτηματικά», είπε ο Κύργιος. «Πέρυσι είχα ίσως την πιο ιδανική προετοιμασία, η διαφορά με φέτος δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη».

Δείτε τον τελικό απολογισμό του Wimbledon 2022.

Ο Κύργιος έπαιξε μόνο ένα παιχνίδι στο ATP tour φέτος: μια ήττα από τον Κινέζο Wu Yibing στη Στουτγάρδη τον Ιούνιο. Τον υπόλοιπο χρόνο, ο Κύργιος αγωνίστηκε με έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και έπρεπε επίσης να απαντήσει στο δικαστήριο τον Ιανουάριο για επίθεση.

«Δεν μου έλειψε καθόλου το άθλημα, για να είμαι ειλικρινής», είπε ο Κύργιος στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής. “Ήμουν ακόμη και λίγο διστακτικός να επιστρέψω. Αλλά είναι η δουλειά μου.”