Χωρίς να παίξει η ίδια, η Ολλανδία προκρίνεται στα προημιτελικά του Davis Cup

Οι Ολλανδοί τενίστες έφτασαν στα προημιτελικά του Davis Cup το βράδυ της Παρασκευής χωρίς να παίξουν οι ίδιοι. Λόγω της νίκης της Φινλανδίας επί της Κροατίας, η ολλανδική ομάδα θα καταλήξει σίγουρα στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου Δ.

Ο τελευταίος αγώνας των ομίλων της ομάδας του αρχηγού Paul Haarhuis δεν έχει πλέον σημασία. Η Ολλανδία θα παίξει με την διοργανώτρια χώρα Κροατία στο Σπλιτ την Κυριακή.

Οι Κροάτες έχασαν τους δύο αγώνες μονού από τη Φινλανδία την Παρασκευή. Ο Otto Virtanen ήταν πολύ δυνατός για τον Dino Prizmic και ο Emil Ruusuvori κέρδισε τον Borna Gojo.

Η Ολλανδία παίζει στο Σπλιτ με τους Botic van de Zandschulp, Tallon Greekpoor και το διπλό δίδυμο Wesley Koolhof / Matwé Middelkoop. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κέρδισαν τη Φινλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες με 2-1.

Μάλαγα

Στο νέο, επικριτικό σχήμα του Davis Cup, η φάση των ομίλων διεξάγεται σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώτριες πόλεις. Οι δύο καλύτερες χώρες από κάθε έναν από τους τέσσερις ομίλους θα προκριθούν στη φάση των νοκ άουτ, που θα διεξαχθεί στη Μάλαγα από τις 21 έως τις 26 Νοεμβρίου.

Εκτός από την Ολλανδία, η Σερβία και η Τσεχία έχουν επίσης εξασφαλισμένη θέση στους τελευταίους οκτώ. Πέρυσι η Ολλανδία έφτασε και στα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Αυστραλία.