Χωρίς Ρώσο αρχηγό, η ολλανδική ομάδα καταγράφει νίκη επί της Τουρκίας στο Billie Jean King Cup

WeLoveSports.gr

Οι Ολλανδοί τενίστες κέρδισαν τον πρώτο αγώνα των ομίλων του Billie Jean King Cup με 2-1 την Τουρκία. Οι Demi Schuurs και Suzan Lamens σημείωσαν τον καθοριστικό βαθμό στο Oeiras της Πορτογαλίας. Το δίδυμο κέρδισε τον τελικό διπλό αγώνα εναντίον των Ipek Öz και Berfu Cengiz: 7-6 (5), 6-1.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η πρωτοεμφανιζόμενη Anouk Koevermans, το παγκόσμιο νούμερο 385 και κόρη του ήρωα του Davis Cup, Mark Koevermans, έχασε με 4-6, 6-4, 4-6 από την Öz.

Ο Ολλανδός αρχηγός Λάμενς, νούμερο 164 στον κόσμο, στη συνέχεια ισοφάρισε το σκορ στον δεύτερο αγώνα μονάδων επικρατώντας της Ζεϊνέπ Σόνμεζ: 6-0, 6-3.

Όχι Arantxa Rus

Στην Ολλανδία, ο αρχηγός Arantxa Rus αποχώρησε την τελευταία στιγμή την περασμένη Πέμπτη.

Αυτή την εβδομάδα, προς απογοήτευση των συμπαικτών της, η παγκόσμια νούμερο 53 προτιμά να παίξει ένα τουρνουά στη Σαραγόσα της Ισπανίας.

Η ομάδα της Captain Elise Tamaëla παίζει στον όμιλο 1 της ευρωπαϊκής/ασιατικής ζώνης, το τρίτο επίπεδο του Billie Jean King Cup, και ελπίζει να κερδίσει ένα εισιτήριο για τα play-off στην Πορτογαλία για μια θέση στον παγκόσμιο όμιλο.

Κόντρα στη Λετονία

Η ολλανδική ομάδα έχασε τον Νοέμβριο στον αγώνα των πλέι οφ με την Ουκρανία, αφήνοντας την Ολλανδία κολλημένη στον 1ο όμιλο της εθνικής διοργάνωσης.

Η Ολλανδία θα παίξει στον όμιλο Β με τη Λετονία την Τρίτη, ο οποίος ξεκίνησε με νίκη 3-0 επί της διοργανώτριας χώρας Πορτογαλίας τη Δευτέρα.

Η πρώτη δεκάδα παίκτρια Jelena Ostapenko είναι μεταξύ των παικτών στη Λετονία. Κέρδισε με πόνο και κόπο τη Φρανσίσκα Χόρχε τη Δευτέρα: 6-4, 4-6, 7-6 (4).

Η ολλανδική ομάδα θα παίξει τον τελευταίο αγώνα των ομίλων με την Πορτογαλία την Τετάρτη.