Ως το νέο γηραιότερο νούμερο 1 στον κόσμο, ο Τζόκοβιτς χτυπά αμέσως στο χώμα

WeLoveSports.gr

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στη νέα χωμάτινη σεζόν. Μια μέρα αφότου ο Σέρβος 36 ετών και 323 ημερών είχε αντικαταστήσει τον Ρότζερ Φέντερερ ως τον γηραιότερο νούμερο 1 στον κόσμο, άφησε τον Ρώσο Ρομάν Σαφιοέλλιν χωρίς ευκαιρία στο Μονακό: 6-1, 6-2.

Ο Τζόκοβιτς έχει παίξει μόνο τρία τουρνουά αυτή τη σεζόν, δεν έχει κερδίσει κανένα και πρόσφατα αποκλείστηκε εκπληκτικά στο τουρνουά σκληρού γηπέδου στο Indian Wells από τον Ιταλό Luca Nardi, δεκαέξι χρόνια νεότερο του.

Στη συνέχεια, ο Σέρβος απέφυγε το Μαϊάμι, το δεύτερο τουρνουά του ‘Sunshine Double’, επειδή θέλει περισσότερη ισορροπία μεταξύ της ιδιωτικής του ζωής και της δουλειάς του.

Το τουρνουά στο Μόντε Κάρλο, το οποίο ο Τζόκοβιτς έχει κερδίσει δύο φορές μέχρι στιγμής (2013 και 2015) και από όπου αποχώρησε στον τρίτο γύρο πέρυσι, θεωρείται η έναρξη της σεζόν στο χωμάτινο γήπεδο.

Ξυράφι κοφτερό και αδίστακτο

Κόντρα στον Safioellin, το νούμερο 41 στον κόσμο, ο Djokovic ήταν ξυράφι και αδίστακτος. Ο Σέρβος είχε ευκαιρίες σε όλα τα παιχνίδια του Ρώσου (δεκαεννιά συνολικά) και δεν έδωσε τίποτα ο ίδιος. Στο 6-1, 5-2, μετέτρεψε το δεύτερο match point σε σερβίς του Safioellin.

Ήταν ο πρώτος χωμάτινος αγώνας του Τζόκοβιτς από τον Ιούνιο του 2023 και επίσης ο πρώτος του αγώνας χωρίς προπονητή τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Η εξαετής συνεργασία των δύο, που είχε ως αποτέλεσμα δώδεκα τίτλους Grand Slam, έληξε πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Σέρβος θα παίξει πλέον στους όγδοους τελικούς απέναντι στον νικητή της αναμέτρησης του Γάλλου Άρθουρ Φιλς με τον Ιταλό Λορέντζο Μουσέτι. Ήταν ο Μουσέτι που απέκλεισε τον Τζόκοβιτς σε αυτό το τουρνουά πέρυσι.

Όχι Alcaraz

Ο Κάρλος Αλκαράζ αγνοείται στο Μόντε Κάρλο. Ο Ισπανός νούμερο τρία στον κόσμο αποχώρησε την Τρίτη λόγω τραυματισμού στο δεξί του χέρι.