Όχι άλλα ζυμαρικά ή ψωμί για το Greek Spoor στο δρόμο για την απόλυτη κορυφή του τένις

WeLoveSports.gr

  • Φράνκλιν Στόκερ

    θα ακολουθήσει το ABN Amro Open στο Ρότερνταμ

  • Φράνκλιν Στόκερ

    θα ακολουθήσει το ABN Amro Open στο Ρότερνταμ

Στο δρόμο του προς την απόλυτη κορυφή του τένις, ο Tallon Greekpoor αναζητά εκείνες τις λίγες ποσοστιαίες μονάδες στις οποίες μπορεί ακόμα να βελτιωθεί. Ο ημιτελικός του ABN Amro Open προσάρμοσε πρόσφατα τη διατροφή και το πρόγραμμα προπόνησής του. Σύμφωνα με το Amsterdammer, αυτό πλέον αποδίδει.

Ο 27χρονος Έλληνας Σπούρ λέει ότι προσέχει ακόμη περισσότερο τη διατροφή του από τον περασμένο Δεκέμβριο. “Τώρα τρώω πολύ περισσότερα λαχανικά και κρέας και έχω σταματήσει να τρώω ψωμί. Χωρίς υδατάνθρακες, χωρίς ζυμαρικά. Έχω αλλάξει πολλά πράγματα”, λέει ο Greekpoor για τη διαφορετική προσέγγισή του.

“Αισθάνομαι καλά. Τώρα έχω πολλή ενέργεια και κοιμάμαι απίστευτα καλά. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον ύπνο, αλλά ήμουν κάποιος που μπορούσε να κοιμηθεί. Τώρα έχω ενέργεια το πρωί, ενώ πριν δεν ένιωθα ποτέ μπροστά το πρωί .” ήταν να καεί.”

Ο Σουηδός φυσιοθεραπευτής του Sebastian Pisano έφερε τον Greekpoor, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με τον Pisano μέσω της σουηδικής διοίκησης στα τέλη του περασμένου έτους, σε νέες ιδέες.

“Έχουμε αλλάξει πολλά πράγματα και αρχίσαμε να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Το υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή”, λέει ο Greekpoor.

Ο ελληνικός στίβος άλλαξε και σωματικά κάποια πράγματα. “Για παράδειγμα, δεν αφιερώνω πλέον μισή ώρα προετοιμασίας για έναν αγώνα, φυλάω όλη αυτή την προσπάθεια λίγο πριν τον αγώνα. Απλώς χτυπάω χαλαρά”, είπε. «Έχω προσαρμόσει επίσης τη μέθοδο προπόνησης δύναμης».

Φανατικός τρόπος

Ο Pisano ξεχωρίζει αυτή την εβδομάδα στο Ahoy με τον ενίοτε φανατικό τρόπο ενθάρρυνσης στο κουτί των Greekpoor. «Αισθάνεται πολύ οικεία μαζί του, σαν να είναι χρόνια εκεί», λέει ο τενίστας.

“Ο προπονητής μου Κριστόφ Βλίγκεν μαθαίνει επίσης από τη νέα προσέγγιση και συμμετέχει στα περισσότερα πράγματα. Νιώθει επίσης καλά γι’ αυτό, οπότε όλα αυτά είναι υπέροχα πράγματα. Το κάνετε μαζί.”

Ο Greekpoor, το νούμερο 29 στον κόσμο, παραδέχεται ότι οι νέες επιρροές δεν τον άφησαν κρύο, ειδικά όταν η μακρόχρονη συνεργασία του με τον γυμναστή Bas van Bentum, που σύμφωνα με πληροφορίες ταξιδεύει πολύ, έληξε απότομα στις αρχές Ιανουαρίου. να είναι στην περιοδεία του τένις.

“Οι αλλαγές ήταν σίγουρα τρομακτικές, αλλά νομίζω ότι αν θέλεις να πετύχεις ως αθλητής, πρέπει να εκτεθείς. Αν θέλεις να φτάσεις στην πρώτη εικοστή ή στην πρώτη δεκάδα, πρέπει να κάνεις βήματα. Νομίζω ότι αυτά είναι τα σωστά βήματα».