Το αυτοκίνητο του Verstappen επανήλθε εγκαίρως στο Abu Dhabi: “Το πηδάλιο άλλαξε πολύ

WeLoveSports.gr

Σταθερός, γλαφυρός και επιδέξιος ο Max Verstappen στις δύο τελευταίες προπονήσεις του στην πίστα του Άμπου Ντάμπι. Προκειμένου να επιτευχθεί μια πολύ καλή τεχνική κατάρτιση.

Αυτό το γεγονός δείχνει ότι το τελευταίο αγωνιστικό σαββατοκύριακο της σεζόν για τη Red Bull θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ. Maar de technische problemen met de auto van Verstappen verdwenen tussen het einde van de derde training en het begin van de kwalificatie as sneeuw for de zon.

“In de trainingen voelde de auto niet goed”, blikt Verstappen kort na het behalen van poleposition terug. “Έχουμε για την κούρσα την πιο φλουταριστή θέση. Η ισορροπία ήταν πολύ καλύτερη”.

En dus verliep de kwalificatie voor Verstappen uitermate vlot. Vanaf het eerste rondje in de eerste sessie was hij de snelste. Πώς μπορεί να είναι τόσο σύντομα τόσο πολύ καλύτερη η εικόνα της RB19;

Verstappen weet it ook not. “Ήταν ένα μικρό πρόβλημα, η άλλη κατάσταση. Er zijn daarin veel opties and je weet nooit honderd procent of het met de gemaakte keuzes goedkomt.”

Dat deed it wel. Verstappen zag Carlos Sainz al afhaken in de eerste sessie and Lewis Hamilton in de tweede. Στο Q3 ήταν μόνο ο Charles Leclerc πραγματικά μέσα στην καμπίνα του, αλλά και ο Monegask ήταν κοντά.

Τη Δευτέρα ο Verstappen μπορεί να κερδίσει για τέταρτη φορά στο Άμπου Ντάμπι. Αυτό θα το έβλεπε σε καμία άλλη πίστα. Na die twee moeizame trainingen (in de eerste reden er jonge talenten in plaats van de bekende namen) houdt Verstappen een slag om de arm.

“Δεν έχω καμία ιδέα για το πώς θα είναι το αυτοκίνητο στον αγώνα. Αυτό δεν το έχουμε δοκιμάσει ποτέ στις προπονήσεις. Οι μπάντες είναι πολύ σημαντικές: ένα rem- of stuurfoutje μπορεί να βοηθήσει τις μπάντες να φεύγουν προς τα νεύρα”.

De poleposition van Verstappen leverde zijn teambaas Christian Horner trouwens 500 euro op. Κέρδισε ένα weddenschap από τον σύμβουλο της Red Bull, Helmut Marko, ο οποίος τον ξεπέρασε και του είπε ότι ο μαθητής του στις μαζεμένες προπονήσεις μετά την pole θα πήγαινε στην pole.

Ο Leclerc με τη φτερωτή Ferrari

De voornaamste uitdager van Verstappen is zondag Leclerc, die de dag matig begon aan, maar steeds beter werd.

“Η τελευταία προπόνηση δεν ήταν καλή”, είπε ο ίδιος. “Πήγα σε ένα ακατάλληλο αυτοκίνητο που είναι τέλεια τοποθετημένο. Την πρώτη στιγμή με πιάνει ένα δευτερόλεπτο ο Max, και μερικά λεπτά αργότερα είναι η ώρα του”.

Με τη Ferrari η Monegask συγκρούεται με τη Mercedes για την δεύτερη θέση στο κατασκευαστικό καμπιονάτο. Μια μεγαλύτερη σημείωση θα δώσει στην ομάδα εκατομμύρια ευρώ περισσότερα.

“Αυτό το Σαββατοκύριακο η ομάδα μας… Θα πρέπει η Mercedes να περάσει και η P2 να πακετάρει στο WK για τους κατασκευαστές. Για να γίνει αυτό θα πρέπει αύριο να τα έχουμε όλα έτοιμα και αυτό δεν είναι ευχάριστο. We weten dat deze auto niet goed genoeg en vooral niet consistent genoeg is.”