Δύο κάτοικοι του Τορόντο κατηγορούνται σε έρευνα για απάτη σε διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια στο Οντάριο

Η αστυνομία του Οντάριο απήγγειλε κατηγορίες σε δύο κατοίκους του Τορόντο σε σχέση με δόλιες δραστηριότητες που σχετίζονται με ιστότοπους διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών που ρυθμίζονται από την επαρχία. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από εκτεταμένη έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς για κλοπή ταυτότητας και απάτη σε ρυθμιζόμενες από την επαρχία ιστοσελίδες διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών. Ontario Lottery and Gaming Corporation (OLG) πλατφόρμα iGaming.

Συνεργασία της αστυνομίας του Οντάριο αποκαλύπτει κύκλωμα απάτης σε απευθείας σύνδεση με τυχερά παιχνίδια

Η έρευνα, με επικεφαλής την Ontario Provincial Police (OPP) σε συνεργασία με Επιτροπή Αλκοόλ και Τυχερών Παιχνιδιών του Οντάριο (AGCO)Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022, όταν δημοσιεύθηκαν αναφορές για κατάχρηση ναρκωτικών. κλοπή ταυτότητας εμφανίστηκε σχετικά με τον ιστότοπο διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών της OLG, olg.ca.

Μεταγενέστεροι ισχυρισμοί για δόλια δραστηριότητα στο τμήμα αθλητικών στοιχημάτων της πλατφόρμας αναφέρθηκαν στην AGCO τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Μετά από μήνες ερευνών, στις 13 Ιουλίου 2023, οι διωκτικές αρχές εκτέλεσαν ένταλμα σύλληψης της AGCO. έρευνα με ένταλμα σε κατοικία στην North York. Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα την την κατάσχεση αρκετών ηλεκτρονικών συσκευών και πλαστών εγγράφων που συνδέονται με εγκληματικές δραστηριότητες εκτός από τα τυχερά παιχνίδια, σύμφωνα με δελτίο τύπου της OPP.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2023, η αστυνομία επισήμως επίσημα δύο άτομα σε σχέση με την υπόθεση αυτή. Ernesto Rasing38 ετών και ζει στο Τορόντο, έρχεται αντιμέτωπος με ένα μια σειρά από κατηγορίες συμπεριλαμβανομένων της απάτης, της κλοπής ταυτότητας και της κατοχής παραποιημένων εγγράφων.

Επίσης, Elaiza Mae PaculananΗ Elaiza Mae Paculanan, 20 ετών, επίσης από τη Βόρεια Υόρκη, κατηγορήθηκε για διάφορα αδικήματα που σχετίζονται με απάτη και κλοπή ταυτότητας, καθώς και μια πρόσθετη κατηγορία για παραβίαση της αναστολής.

Και οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι και πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον του Ειρηνοδικείου. Δικαστήριο του Οντάριο στο Τορόντο για να απαντήσει στις κατηγορίες.

Οι αρχές του Οντάριο ενθαρρύνουν την καταγγελία εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο στο πλαίσιο της πάταξης της απάτης στα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο

Αρχές του Οντάριο προτρέπουν οποιονδήποτε πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα ηλεκτρονικού εγκλήματος ή απάτης να το αναφέρει αμέσως στην τοπική αστυνομία. Επιπλέον, τα άτομα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό σύστημα αναφοράς του Καναδικού Κέντρου Καταπολέμησης της Απάτης.

Οι συλλήψεις αυτές αναδεικνύουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου για την καταπολέμηση της δόλιας δραστηριότητας στον τομέα των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών. Καθώς η δημοτικότητα των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών συνεχίζει να αυξάνεται, οι αρχές παραμένουν σε εγρήγορση στις προσπάθειές τους να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και την ασφάλεια αυτών των πλατφορμών.

Ταυτόχρονα, Η αγορά online τυχερών παιχνιδιών του Οντάριο έχει γνωρίσει μια ανάκαμψη, με σημαντικές αυξήσεις στις μετρήσεις που αναφέρθηκαν το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023-24. Αυτές περιλαμβάνουν αξιοσημείωτη αύξηση των συνολικών στοιχημάτων, που έφτασαν τα 17,2 εκατομμύρια δολάρια, και των συνολικών εσόδων από τυχερά παιχνίδια ύψους 658 εκατομμυρίων δολαρίων, που υποδηλώνουν αύξηση 22% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα στοιχεία αυτά λαμβάνουν υπόψη τις δραστηριότητες 49 νόμιμων φορέων εκμετάλλευσης και 72 ιστότοπων τυχερών παιχνιδιών στην επαρχία, με περίπου 1,2 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς παικτών που καταχωρήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.