Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου θα επεκτείνει την επανεξέταση της αποτραπεζικοποίησης τυχερών παιχνιδιών

Σύμφωνα με την ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA), Nikhil Rathiδήλωσε ότι απαιτείται “περαιτέρω εργασία” για να είναι απολύτως βέβαιο ότι καμία τράπεζα, εταιρεία πληρωμών ή κτίριο δεν έκλεισε τον τραπεζικό λογαριασμό ενός ατόμου κυρίως λόγω της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. πολιτικές απόψεις.

Τα πρωτογενή αποτελέσματα δίνουν υπόσταση στην υπόθεση

Ο κινητήριος ρυθμιστής σχεδόν 50.000 εταιρειών με στόχο να διασφαλίσει ότι όλες οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι “έντιμες, ανταγωνιστικές και δίκαιες”, ολοκλήρωσε τη φάση εφαρμογής της. πρώτη άσκηση συλλογής δεδομένων σχετικά με την πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και το κλείσιμο αυτών με βάση πληροφορίες που συλλέχθηκαν “βιαστικά” μεταξύ Ιούλιος 2022 και Ιούνιος 2023.

Τα συνηθέστερα επιχειρήματα που προβάλλουν οι πάροχοι τραπεζικών υπηρεσιών για να δικαιολογήσουν το κλείσιμο, την αναστολή ή την ακύρωση λογαριασμών είναι τα εξής αδράνεια λογαριασμού/αδρανείς λογαριασμοί και ανησυχίες για το οικονομικό έγκλημα.

Η αρχική έρευνα ξεκίνησε με αφορμή ένα σκάνδαλο γύρω από την τον αμφιλεγόμενο πολιτικό Νάιτζελ Φάρατζ ο οποίος είχε κλείσει τον τραπεζικό του λογαριασμό από Couttsγνωστή τραπεζική εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ιδιωτικής τραπεζικής και διαχείρισης περιουσίας.

Η εποπτική αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι απαιτούνται περαιτέρω εργασίες για την αξιολόγηση των πληροφοριών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των υφιστάμενων ελλείψεων που αποκαλύπτονται από τα στοιχεία. Η εποπτική αρχή διεθνής προοπτική σχετικά με το κλείσιμο των τραπεζικών λογαριασμών δημοσιεύθηκε επίσης από το ίδιο ίδρυμα.

Με την πάροδο των ετών, ορισμένες τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου έκλεισαν τους λογαριασμούς πελατών που εμπλέκονται σε δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών λόγω των θεωρούμενων υψηλότερων κινδύνων και των υποχρεώσεων καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος που συνδέονται με αυτά.

Σε τι θα επικεντρωθεί η FCA στο μέλλον;

Σύμφωνα με μια ανοικτή επιστολή που γράφτηκε ως απάντηση στην Gambling Consumer ForumΣε απάντηση στην έρευνα του Φόρουμ Καταναλωτών Τυχερών Παιχνιδιών σχετικά με άτομα και επιχειρήσεις που έχουν χάσει την πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ως αποτέλεσμα συναλλαγών σε τυχερά παιχνίδια ή δεσμών με τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς άφησε να εννοηθεί ότι η έρευνά της θα καλύψει και αυτό το θέμα.

Επιπλέον, η που ακολουθείται από την αρχική τους εξέταση θα επιδιώξουν επίσης να διασφαλίσουν ότι όλα τα δεδομένα που τους παρέχονται είναι ακριβή, με ιδιαίτερη έμφαση στις εταιρείες που παρουσιάζουν ακραίες τιμές.

Περαιτέρω πληροφορίες εποπτικό έργο θα ήταν επίσης απαραίτητο να επαληθεύονται τα συμπεράσματα των εταιρειών σχετικά με τους λογαριασμούς που έκλεισαν με βάση ορισμένες πολιτικές απόψεις. Περισσότερες αξιολογήσεις των λογαριασμών που έκλεισαν για επιχειρήματα κινδύνου φήμης θα ήταν επίσης απαραίτητα, όπως ανακοίνωσε η FCA.

Η εποπτική αρχή θα εξετάσει επίσης τις τυπικές αιτήσεις και τις ακυρώσεις τραπεζικών λογαριασμών που έχουν απορριφθεί, καθώς και τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκαν 1.1 εκατομμύρια στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν σήμερα “μη τραπεζικά ενήμεροι”, καθώς και τη μελέτη των κύριων χαρακτηριστικών αυτού του πληθυσμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος Rathi πρόσθεσε ότι ένα κρίσιμο ερώτημα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ήταν κατά πόσον όλοι οι “ιδιώτες, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί” θα πρέπει να επωφεληθούν από το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών. δικαίωμα στην κατοχή τραπεζικού λογαριασμούακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών.

Τέλος, η παρακολούθηση θα έχει επίσης ως στόχο να συνεργαστεί με ομάδες και οργανώσεις καταναλωτών και να κατανοήσουν καλύτερα τις δικές τους εμπειρίες και τον αντίκτυπο της ακύρωσης, άρνησης ή αναστολής του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Τον Απρίλιο του 2022, η FCA κατάσχεση 2 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας (2,60 εκατομμύρια δολάρια) από QPay Europe λόγω της σύνδεσης των χρημάτων με ένα 150 εκατομμυρίων τραπεζική απάτη η οποία έλαβε χώρα στην ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ.

Στις αρχές του 2023, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας γνωμοδότησε θετικά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με πλήρη εμπιστοσύνη, μια διεθνής πλατφόρμα πληρωμών για ψηφιακές συναλλαγές από λογαριασμό σε λογαριασμό, το πράσινο φως για την εξαγορά της Ecospendμια ανοικτή τραπεζική πλατφόρμα για πληρωμές, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.