Η μάχη της Φλόριντα κατά των παράνομων κουλοχέρηδων εντείνεται

Πρόσφατα μέτρα που εισήχθησαν στο στο νομοθετικό σώμα της Φλόριντα αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του μακροχρόνιου ζητήματος της παράνομους κουλοχέρηδες πολλαπλασιάζονται σε όλη την πολιτεία, προκαλώντας αυξανόμενη ανησυχία στις αρχές. Έχουν εισαχθεί τα νομοσχέδια SB 1046 και HB 189 για την αποσαφήνιση των υφιστάμενων νόμων σχετικά με τα μηχανήματα αυτά και την αύξηση των ποινών για την κατοχή και τη χρήση τους.

Ο Dan McGinn, ειδικός σύμβουλος της δικηγορικής εταιρείας Jones Walkerυπογράμμισε την πρόθεση πίσω από τα νομοσχέδια, τονίζοντας τον ρόλο τους στην αποτροπή των ιδιοκτητών από το να φιλοξενούν παράνομους κουλοχέρηδες. Μιλώντας στο CDC Gambling Reports, McGinn υπογραμμισμένο τη σημασία της αύξησης των ποινών στο επίπεδο των εγκλημάτων, υποδηλώνοντας ότι αυτό θα ενθάρρυνε τις διωκτικές αρχές να επιδιώκουν πιο σθεναρά τις υποθέσεις.

Η παρουσία παράνομων παιγνιομηχανημάτων επεκτείνεται πέρα από τα αδειοδοτημένα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών, όπως οι εγκαταστάσεις pari-mutuel και τα ακίνητα που ανήκουν στη φυλή Seminole της Φλόριντα.

Eric Carr, διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων της Επιτροπής Ελέγχου Τυχερών Παιχνιδιών της Φλόριντα.υπογράμμισε τον παράνομο χαρακτήρα αυτών των επιχειρήσεων, οι οποίες συχνά καμουφλάρονται σε αίθουσες τυχερών παιχνιδιών για ενήλικες και σε καφετέριες του Διαδικτύου.

Ο Carr επεσήμανε τις ευρύτερες προεκτάσεις αυτών των παράνομων δραστηριοτήτων, συνδέοντάς τες με τη χρηματοδότηση βίαιων εγκληματικών επιχειρήσεων, όπως η διακίνηση ναρκωτικών και η εκμετάλλευση ανθρώπων. Αναφέρθηκε σε πρόσφατες περιπτώσεις βίας σε χώρους παράνομου τζόγου σε διάφορες κομητείες, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης για τον περιορισμό αυτής της απειλής.

Η Φλόριντα ρίχνει φως στη ρύθμιση των παιγνιομηχανημάτων

Σε αντίθεση με τις πολιτείες με διφορούμενους ορισμούς των τυχερών παιχνιδιών, η θέση της Φλόριντα για τους κουλοχέρηδες παραμένει σαφής λόγω των νομικών απαγορεύσεων. Ο κ. McGinn απέρριψε οποιαδήποτε ασάφειαεπισημαίνοντας ότι το νομικό πλαίσιο της Φλόριντα απαγορεύει απερίφραστα τα μηχανήματα αυτά, εκτός από τους καθορισμένους χώρους.

Η Αμερικανική Ένωση Τυχερών Παιχνιδιών (AGA) έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες για την εξάλειψη των παράνομων τυχερών παιχνιδιών. Bill Miller, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AGA υπογράμμισε τη σημασία της παροχής στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου των μέσων για την καταπολέμηση αυτής της παράνομης αγοράς, σύμφωνα με τις νομοθετικές προσπάθειες της Φλόριντα για την ενίσχυση των ποινών και των μέτρων επιβολής.

Ο McGinn επανέλαβε τα συναισθήματα υποστήριξης για τα προτεινόμενα νομοσχέδιατονίζοντας την ικανότητά τους να περιορίσουν την εξάπλωση της παράνομης δραστηριότητας τυχερών παιχνιδιών σε ολόκληρη την πολιτεία. Τόνισε τα ευρύτερα κοινωνικά οφέλη από τη μείωση του ανεξέλεγκτου τζόγου, εστιάζοντας στην κοινωνική και οικονομική ζημία που συνδέεται με αυτόν.

Καθώς η νομοθετική συζήτηση συνεχίζεται, οι ενδιαφερόμενοι φορείς παραμένουν αισιόδοξοι ότι τα μέτρα αυτά θα παράσχουν τη σαφήνεια και την αποτροπή που απαιτούνται για την καταπολέμηση της εξάπλωσης των παράνομων παιγνιομηχανημάτων.

Με διακομματική υποστήριξη και υποστήριξη από τους υποστηρικτές του κλάδου, η πάταξη των παράνομων επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών στη Φλόριντα σηματοδοτεί μια συντονισμένη προσπάθεια για την προστασία των κοινοτήτων και τη διατήρηση της ακεραιότητας των κανονισμών τυχερών παιχνιδιών της πολιτείας.