Η ομάδα μεταρρύθμισης της NSW θέτει την ατζέντα για τη μεταρρύθμιση των τυχερών παιχνιδιών χωρίς μετρητά

Η ομάδα ασχολήθηκε με πιεστικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της επικείμενης δοκιμής των τυχερών παιχνιδιών χωρίς μετρητά και του οδικού χάρτη για τον μετασχηματισμό του κλάδου, στο πλαίσιο της συνολικής μεταρρύθμισης των τυχερών παιχνιδιών.

Ο υπουργός χαιρετίζει τη δέσμευση της επιτροπής για το πλαίσιο για τα τυχερά παιχνίδια χωρίς μετρητά

Ο Υπουργός Παιγνίων και Ιπποδρομιών, David Harrisεξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της Ανεξάρτητης Ομάδας να αναπτύξει σχολαστικά το πλαίσιο για την επικείμενη δοκιμή τυχερών παιχνιδιών χωρίς μετρητά. Η δοκιμή, η οποία έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή, έχει ως στόχο να φέρει επανάσταση στο τοπίο των τυχερών παιχνιδιών με την εισαγωγή συναλλαγών χωρίς μετρητά, εξασφαλίζοντας παράλληλα ισχυρή ασφάλεια δεδομένων και προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Harris δηλώθηκε: “Η πρώτη προτεραιότητα της επιτροπής είναι να επιβεβαιώσει τον σχεδιασμό και τις ρυθμιστικές παραμέτρους της διευρυμένης δοκιμής τυχερών παιχνιδιών χωρίς μετρητά, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα περιλαμβάνει την επιλογή του ιδανικού μείγματος χώρων διεξαγωγής, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων και κλαμπ, σε αστικές και αγροτικές περιοχές.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων, με επικεφαλής τον πρώην Michael Foggo, πρώην Επίτροπο του Γραφείου Ποτών, Τυχερών Παιχνιδιών και Ιπποδρομιών της NSWθα παράσχει επίσης στην κυβέρνηση της NSW μια ολοκληρωμένη έκθεση σχετικά με την κατάσταση της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών και ιπποδρομιών. οδικός χάρτης για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης των τυχερών παιχνιδιών. από Νοέμβριος 2024. Ο οδικός χάρτης είναι πολύπλευρος και περιλαμβάνει συστάσεις σχετικά με τη χρήση ενός ταμείου ελαχιστοποίησης ζημιών ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, την επέκταση των περιπτώσεων αυτοεξαίρεσης, τη διευκόλυνση των αποκλεισμών τρίτων και την ενσωμάτωση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για την υποστήριξη ενισχυμένων συστημάτων αποκλεισμού.

Το πεδίο εφαρμογής της ανεξάρτητης ομάδας επεκτείνεται στο ClubGRANTS και στην αναθεώρηση των κανονιστικών ρυθμίσεων

Το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν περιορίζεται σε αυτό. Το πεδίο εφαρμογής της ανεξάρτητης ομάδας επεκτείνεται στην επανεξέταση της πρωτοβουλίας ClubGRANTS και της ρυθμιστικής αναθεώρησης. Σύστημα ClubGRANTSδιεξάγεται σε συντονισμό με το Liquor & Gaming NSW, το Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου και το Υπουργείο Οικονομικών της NSW. Αν και η αξιολόγηση αυτή πραγματοποιήθηκε ξεχωριστά, αποτελεί μέρος των προσπαθειών της επιτροπής για την αναδιαμόρφωση του τοπίου των τυχερών παιχνιδιών. Πρόεδρος Michael Foggo επιβεβαιώθηκε:

“Η επιτροπή συγκροτείται έτσι ώστε να εκπροσωπείται ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων μερών και εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένων της βιομηχανίας, εμπειρογνωμόνων για την ελαχιστοποίηση της βλάβης από τα τυχερά παιχνίδια, ακαδημαϊκών εμπειρογνωμόνων, της επιβολής του νόμου και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Έχει επίσης τη δυνατότητα να ζητά συμβουλές από άλλους εξωτερικούς εμπειρογνώμονες του τομέα και κυβερνητικούς φορείς, όπως η Επιτροπή Εγκληματικότητας της NSW, η Επιτροπή Πληροφοριών και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της NSW και η AUSTRAC”.

Αυτή η πορεία μετασχηματισμού ακολουθεί μια σειρά από θεμελιωδών μεταρρυθμίσεων που έχει ήδη εφαρμόσει η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας. Μέτρα όπως η απαγόρευση της υπαίθριας διαφήμισης στις αίθουσες τυχερών παιχνιδιών, τα μειωμένα ανώτατα όρια δασμών στα μηχανήματα πόκερ και τα αυστηρά όρια στην είσοδο χρημάτων αποσκοπούν στη μείωση της βλάβης που προκαλούν τα τυχερά παιχνίδια και στην καταπολέμηση της παράνομης δραστηριότητας.

Επιπλέον, η μεταρρυθμίσεις θα περιλαμβάνουν επίσης τη δημιουργία μιας εθνικής ρυθμιστικής αρχής τυχερών παιχνιδιών και την απαγόρευση όλων των μορφών διαφήμισης τυχερών παιχνιδιών, με έμφαση στην ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών και τη μείωση της βλάβης. Η κίνηση προς αυστηρότερες ρυθμίσεις τροφοδοτείται από την επιθυμία για καλύτερη προστασία των καταναλωτών και μείωση των αρνητικών επιπτώσεων των τυχερών παιχνιδιών.