Η Οσάκα αναθέτει στην Deloitte Touche Tohmatsu υπηρεσίες παρακολούθησης της IR

Επίσκεψη στο Νομός Οσάκα επέλεξε την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Deloitte Touche Tohmatsu για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της ανάπτυξης για το μελλοντικό ολοκληρωμένο θέρετρό της. Η κατασκευή του νέου καζίνο και του χώρου φιλοξενίας αναμένεται να φέρει επανάσταση στα τυχερά παιχνίδια στην Ιαπωνία.

Στο πλαίσιο της σύμβασής της με τη νομαρχία, η εταιρεία συμβούλων θα είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη διαφόρων πτυχών της εταιρείας ειδικού σκοπού που εργάζεται για το θέρετρο στην περιοχή της νομαρχίας. Νησί Yumeshima στον κόλπο της Οσάκα. Η Deloitte θα είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη των οικονομικών, νομικών και τεχνολογικών πτυχών του έργου.

Κατά το οικονομικό έτος 2023-24, η Deloitte Touche Tohmatsu θα παρακολουθεί στενά τις εμπορικές δραστηριότητες της κοινοπραξίας που εργάζεται στο θέρετρο της Οσάκα. Όπως ανέφερε για πρώτη φορά η GGR Asia, η Deloitte ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στον διαγωνισμό της νομαρχίας Οσάκα. Η αμοιβή για το έργο της θα ανέλθει σε περίπου 593.000 δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του φόρου κατανάλωσης.

Καθυστέρηση του έργου IR

Το Osaka Integrated Resort είναι ένα έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που υποστηρίζεται από μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει μεγάλες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών όπως η MGM Resorts και η Orix. Οι δύο εταιρείες κατέχουν από 40% του κεφαλαίου, ενώ το υπόλοιπο 20% κατανέμεται μεταξύ άλλων επενδυτών στην Ιαπωνία.

Το έργο θα κοστίσει περίπου 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2030. Πρόκειται για σημαντική καθυστέρηση σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το οποίο προέβλεπε την ολοκλήρωση της κατασκευής το 2025, εγκαίρως για την έκθεση Osaka-Kansai Expo.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα κατέστη μη ρεαλιστικό λόγω διαφόρων αναποδιές, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας COVID-19 και της απόσυρσης των προσφερόντων. Οι πολιτικές συγκρούσεις στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών για διαφθορά και διακίνηση επιρροής, επηρέασαν επίσης την προγραμματισμένη ημερομηνία εγκαινίων.

Παρά τις αναποδιές αυτές, ο κυβερνήτης της Οσάκα, Hirofumi Yoshimuraείναι σίγουρος για την επιτυχία του έργου. Σχολιάζοντας την καθυστέρηση, είπε ότι η αναβολή θα μπορούσε να είναι επωφελής. Ο κ. Yoshimura πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η πολιτιστική σημασία της Ιαπωνίας θα προσελκύσει πολλούς τουρίστες στο νέο ολοκληρωμένο σταθμό μόλις αυτός ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι αισιόδοξοι για τις προοπτικές ενός ολοκληρωμένου θέρετρου στην Οσάκα. Πέρυσι, οι αντίπαλοι του έργου προσπάθησαν να προωθήσουν ένα δημοψήφισμα που θα ακύρωνε το έργο. Παρά την απαισιοδοξία των αγωνιστών κατά των τυχερών παιχνιδιών, η MGM Resorts είναι βέβαιη ότι το θέρετρο θα συνεισφέρει εκατομμύρια στους τοπικούς φόρους.