Η JPMorgan προτείνει ότι τα ΗΑΕ θα μπορούσαν να εγκρίνουν το πλαίσιο για τα τυχερά παιχνίδια το 2023

Αυτό υποστηρίζουν οι αναλυτές της JPMorgan, οι οποίοι φαίνεται να τείνουν να πιστεύουν ότι η νεοσύστατη ρυθμιστική αρχή, η Επιτροπή των ΗΑΕ, θα μπορούσε να εγκρίνει το πλαίσιο για τα τυχερά παιχνίδια το 2023. Γενική Ρυθμιστική Αρχή Εμπορικών Τυχερών Παιχνιδιών ή GCGRA, αναμένεται να δράσει νωρίτερα από το αναμενόμενο και τελικά να εισαγάγει νομοθεσία που θα επιτρέπει την εισαγωγή τυχερών παιχνιδιών.

Τα θεμέλια για κάτι μεγαλύτερο

Νωρίτερα φέτος, η ρυθμιστική αρχή επιστράτευσε τις υπηρεσίες ορισμένων βετεράνων του κλάδου, η τεχνογνωσία των οποίων θεωρητικά θα πρέπει να διευκολύνει πολύ τη δημιουργία όλων όσων χρειάζεται η αρχή. Jim Murren διορίστηκε πρόεδρος και ο Kevin Mullay ανέλαβε επικεφαλής του νέου εποπτικού οργάνου.

Γιατί λοιπόν η GCGRA ενεργεί τόσο γρήγορα; Η JPMorgan φαίνεται να τείνει να πιστεύει ότι η ρυθμιστική αρχή επιθυμεί να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες και να διασφαλίσει την ορθή εφαρμογή του επικείμενου νομοσχεδίου για την ασφάλιση υγείας. 3,9 δισ. με επικεφαλής τον Wynn, θα φθάσει εντός του χρονοδιαγράμματος.

Το επερχόμενο έργο αναμένεται να έχει μεγαλύτερη περιοχή τυχερών παιχνιδιών από το Wynn Las Vegas, καθιστώντας το ένα τρομερό έργο, διπλά σημαντικό λόγω της στρατηγικής του θέσης. Ο αναλυτής Joseph Greff δήλωσε

Πιστεύουμε ότι σημειώνεται πρόοδος όσον αφορά την ψήφιση της νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια, την έκδοση άδειας τυχερών παιχνιδιών, την εξασφάλιση χρηματοδότησης σε επίπεδο ακινήτου, τις εισφορές κεφαλαίου από τους εταίρους και την επιτάχυνση της κατασκευής. Ως αποτέλεσμα, πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα αρχίσουν να αξιολογούν και να αποδίδουν καθαρή αξία ιδίων κεφαλαίων.

Αναλυτής της JPMorgan Joseph Greff

Βέβαια, η Wynn Resorts δεν είναι η μόνη που ελπίζει να αποκτήσει πάτημα σε μια από τις πιο προσοδοφόρες ευκαιρίες της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών.

Οι γίγαντες του Λας Βέγκας βλέπουν την ευκαιρία της ζωής τους στη Μέση Ανατολή

Η MGM Resorts International θα μπορούσε να επιδιώξει να δημιουργήσει αρχικά ένα ακίνητο χωρίς τυχερά παιχνίδια στο Ντουμπάι και να ελπίζει να επεκταθεί με ένα καζίνο, εάν οι τοπικές αρχές συμφωνήσουν σε μια τέτοια μετάβαση.

Στην πραγματικότητα, η Wynn Resorts θα κρατήσει σίγουρα το χέρι της μέσα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι από τώρα μέχρι το 2027 δεν θα υπάρξουν και άλλα έργα στα σκαριά στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στα ΗΑΕ. Είναι πιθανό ότι η GCGRA θα σπεύσει να εισαγάγει τουλάχιστον ένα νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια τους επόμενους μήνες, αν όχι πριν από το τέλος του έτους.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα συμπίπτει στην πραγματικότητα με τις προηγούμενες ελπίδες της MGM ότι ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών στην περιοχή θα έμπαινε σε τροχιά ακόμη πιο σύντομα.