Η VGCCC επιβάλλει πρόστιμο στην AHL AUD 460.000, με αποτέλεσμα το συνολικό πρόστιμο να ανέλθει σε AUD 1 εκατομμύριο το 2023

Το VGCCC βρήκε αποδείξεις, είπε η ρυθμιστική αρχή, ότι ALH είχε διοργανώσει έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε οκτώ χώρους εκτός των καθορισμένων ωρών λειτουργίας και δεν είχε συμμορφωθεί με το υποχρεωτικό κλείσιμο, το οποίο τίθεται σε ισχύ κάθε 20 ώρες παιχνιδιού. Μια αίθουσα πρέπει να είναι κλειστή για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

Η VGCCC προχωρά σε επιβολή προστίμων στους χώρους που παρανομούν

Ως αποτέλεσμα, στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. 480.000 AU$ πρόστιμο. Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, οκτώ από τα 76 καταστήματα για τα οποία είναι υπεύθυνη η AHL δεν συμμορφώθηκαν με το ωράριο λειτουργίας που είχε εγκριθεί από την VGCCC. Το πρόβλημα αφορά μόνο 15 ηλεκτρονικές μηχανές λαχειοφόρων αγορών και η διάρκεια των παραβάσεων κυμαίνεται από 1 έως 5 έτη. 15 Φεβρουαρίου, 2023μέσω 25 Μαΐου, 2023.

Οι εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η εταιρεία κατονομάζονται δημόσια στην έκθεση της ρυθμιστικής αρχής για τα γεγονότα, κατονομάζοντας τα First and Last Hotel, Croxton Park Hotel, Albion Charles Hotel, Berwick Inn Taverner, Millers Inn Hotel, Village Green Hotel και Elsternwick Hotel ως τις εγκαταστάσεις στις οποίες έλαβε χώρα η μη εγκεκριμένη δραστηριότητα.

Στις επτά αυτές εγκαταστάσεις επιβλήθηκε πρόστιμο 420.000 δολάρια Αυστραλίας, ενώ μια όγδοη, το Boundary Taverner, πρόσθεσε 60.000 δολάρια Αυστραλίας στο συνολικό πρόστιμο που όφειλε η ALH. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ρυθμιστικές αρχές και η ALH συγκρούονται για ρυθμιστικά θέματα.

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία τιμωρήθηκε επίσης με πρόστιμο 60.000 A$. 550.000 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΆ ΔΟΛΆΡΙΑ για το τρέξιμο 220 ΗΛΙΚΙΑ χωρίς την εφαρμογή του YourPlay το οποίο αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών της κυβέρνησης για τη συνεχή μείωση της βλάβης που προκαλούν τα τυχερά παιχνίδια, την ελαχιστοποίηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη δημιουργία ενός πιο διαφανούς και υπεύθυνου κλάδου.

Η Αυστραλία στο σύνολό της έχει ανεβάσει σημαντικά τον πήχη της προστασίας των καταναλωτών με μια νέα εθνική πλατφόρμα αυτοαποκλεισμού που έχει σχεδιαστεί για την προστασία των παικτών, στην οποία έχουν ήδη εγγραφεί περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι.

Συνεχής δέσμευση για την καταπολέμηση των ανεξέλεγκτων τυχερών παιχνιδιών

Αυτό σημαίνει ότι τα συνολικά πρόστιμα που πρέπει να καταβάλει η ALH φέτος μόνο στη Βικτώρια ανέρχονται πλέον σε περισσότερα από 1 εκατ. δολάρια Αυστραλίας. Σχολιάζοντας το νέο πρόστιμο, ο διευθύνων σύμβουλος της VGCCC δήλωσε Annette Kimmitt δήλωσε ότι η ρυθμιστική αρχή αναμένει από όλες τις τοποθεσίες να επιδεικνύουν υψηλό επίπεδο δεοντολογίας και δέσμευση να συμμορφώνονται με τα καθιερωμένα ρυθμιστικά πρότυπα.

“Η διασφάλιση ότι οι πελάτες κάνουν διαλείμματα και δεν εκτίθενται σε παρατεταμένες και αδιάκοπες περιόδους παιχνιδιού είναι απαραίτητη για μια υπεύθυνη υπηρεσία τυχερών παιχνιδιών”. Ο Kimmitt πρόσθεσε ότι η VGCCC δεν θα υποχωρήσει στην αποφασιστικότητά της να παρακολουθεί στενά τον τομέα και να λαμβάνει μέτρα επιβολής της νομοθεσίας όπου είναι απαραίτητο.

Η VGCCC έχει ασκήσει διώξεις κατά παραβατών φέτος, συμπεριλαμβανομένης της Tower Hotel, η οποία κατηγορήθηκε για παραβίαση των προτύπων υπεύθυνου τζόγου. Ομοίως, ένα άλλο κατάστημα παραπέμφθηκε σε υπόθεση για παραβίαση των προτύπων προστασίας των καταναλωτών, επιτρέποντας – αν και ακούσια – σε έναν 16χρονο πελάτη με σημαντικά χρέη από τυχερά παιχνίδια να παίξει στο κατάστημα.