Η xQc υπογράφει συμφωνία $100 εκατομμυρίων με την Kick, τον αντίπαλο του Twitch

Ως αποτέλεσμα, πηγαίνει σε πιο πράσινα βοσκοτόπια με την Kick, η οποία προσφέρει καλύτερη διανομή και παγκόσμια παρουσία στο χώρο του streaming. xQc συνεργάζεται για να προωθήσει το προτιμώμενο είδος περιεχομένου της – τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια – και ομολογουμένως να πάρει ένα καλύτερο ποσοστό.

Η απόφασή του να συμμετάσχει στην Kick είχε επίσης ως κίνητρο. Η τιμή των 100 εκατομμυρίων δολαρίων Για τη συμφωνία, η οποία θα διαρκέσει δύο χρόνια. Έγινε ο τελευταίος streamer υψηλού προφίλ που εγκατέλειψε το Twitch, κατηγορώντας την πλατφόρμα για αδέξιες πολιτικές και διπλά πρότυπα.

Οι πιο επιτυχημένοι streamers του Twitch παίρνουν την πόρτα της εξόδου

Ο xQc έρχεται να προστεθεί στους συναδέλφους του δημιουργούς περιεχομένου Amouranth και Trainwrecks, οι οποίοι επίσης μεταπήδησαν πρόσφατα στο Kick. Το Kick είναι μια ολοκαίνουργια είσοδος στο χώρο του streaming και εξελίσσεται πολύ γρήγορα. Η πλατφόρμα είναι μια συνεργασία μεταξύ της Easygo Gaming και της Stake.com, αμφότερες εταιρείες διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, και άλλων εταίρων.

Το Kick προσφέρει επί του παρόντος μια τεράστια γκάμα 95% μερίδιο με τους δημιουργούς περιεχομένουτοποθετώντας το πολύ πιο μπροστά από τα μοντέλα του Twitch. Ορισμένοι επικριτές έχουν πει ότι η Kick επικεντρώνεται στην απόκτηση πελατών βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν επικοινωνεί σωστά σχετικά με το πώς θα είναι κερδοφόρα στο μέλλον ή αν είναι ήδη κερδοφόρα σήμερα.

Η Kick ξοδεύει ανοιχτά χρήματα για να αποκτήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο streaming, ενώ εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στον διαδικτυακό τζόγο. Ο xQc δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα τζογαδόρου streamer, καθώς αρχικά έπαιζε παιχνίδια τζόγου. League of Legends και Overwatchπριν προχωρήσουμε στον online τζόγο.

Μια φλογερή προσωπικότητα από την αρχή

xQc έπαιξε για λίγο στο Dallas Fuela Overwatch League, αλλά απολύθηκε μετά από μια σειρά προσβλητικών σχολίων. Στη συνέχεια ξεκίνησε να εξερευνά άλλες μορφές περιεχομένου, και έτσι βρέθηκε στο στόχαστρό του ο τζόγος. Μέσα σε ένα χρόνο έχασε 1,8 εκατομμύρια δολάρια, όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος.

Ωστόσο, ο streamer παρέμεινε λάτρης του τζόγου και δεν ζήτησε συγγνώμη για το πώς κατέληξε να προωθεί περιεχόμενο τζόγου σε κάθε είδους θεατές που έρχονται στο Twitch για να αποφύγουν τις διαφημίσεις τζόγου.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Τwitch δεν είναι ο μόνος τρόπος για να το κάνει αυτό, xQc είπε ότι είναι η ροή του και είναι στο χέρι του να απολαμβάνει το είδος του περιεχομένου που προτιμά. Επέκρινε το Twitch για την ασαφή απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών, ενώ άφησε κάποιους αστέρες να ξεφύγουν με την προώθηση των τυχερών παιχνιδιών. Στο 16 ΙουνίουΟ xQc έγραψε ότι “ήρθε η ώρα” και αποκάλυψε ότι θα ενταχθεί στην Kick.