Κλιμακώνεται η εργατική διαμάχη στο Λας Βέγκας, καθώς οι εργαζόμενοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας

Οι εργαζόμενοι, μέλη του ισχυρού Culinary Workers Unionοργάνωσε το διαμαρτυρία για να αναδείξουν τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις τους για τις συμβάσεις με τρεις γίγαντες του καζίνο – MGM Resorts International, Caesars Entertainment και Wynn Resorts..

Εργαζόμενοι του Λας Βέγκας οργανώνουν ειρηνική διαμαρτυρία καθώς εντείνονται οι συνδικαλιστικές συνομιλίες

Η διαδήλωση είδε τους εργαζόμενους να σχηματίζουν δύο ξεχωριστούς κύκλους, στρατηγικά τοποθετημένους στη μέση της πολυσύχναστης λεωφόρου, ανέφερε το Associated Press. Καθώς ο ήλιος βυθιζόταν κάτω από τον ορίζοντα, οι αστυνομικοί άρχισαν τη διαδικασία να συλλάβουν περίπου 58 διαδηλωτές οι οποίοι συμμετείχαν σε μια πράξη πολιτικής ανυπακοής καθισμένοι ειρηνικά στο δρόμο.

Ωστόσο Υπολοχαγός Mark Lourencoεκπρόσωπος του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αστυνομία του Λας Βέγκαςδιαβεβαίωσε ότι η απεργία ήταν ειρηνική.

Η Ένωση Εργαζομένων Μαγειρικής Τέχνηςπου εκπροσωπεί περίπου 60.000 μέληΗ Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει διαπραγματευτεί συμβάσεις για περίπου 40.000 μέλη της, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν πρόσφατα. Τα αιτήματά τους καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως αυξήσεις μισθών και βελτιωμένες συνθήκες εργασίας. Bethany Khan, εκπρόσωπος του συνδικάτου δήλωσε ότι όλα τα μέλη έχουν επί του παρόντος ασφάλιση υγείας και κερδίζουν κατά μέσο όρο 26 δολάρια την ώρα, συμπεριλαμβανομένων των παροχών.

Το συλλαλητήριο χρησίμευσε ως πρόδρομος για ένα πιθανή απεργίαΟι ηγέτες των συνδικάτων τόνισαν ότι ήταν έτοιμοι να αναλάβουν πιο σημαντική δράση εάν οι διαπραγματεύσεις δεν οδηγούσαν σε ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ted Pappageorge, γραμματέας και ταμίας του συνδικάτουάφησε να εννοηθεί ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από την εργασία τους τις επόμενες εβδομάδες, εάν δεν σημειωθεί πρόοδος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι εργαζόμενοι του Λας Βέγκας προετοιμάζονται για μαζική αποχώρηση καθώς οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν

Στη μέση του πλήθους που φοράει κόκκινες μπλούζες, Kimberly Doplerμια έμπειρη επιχειρηματίας σερβιτόρος κοκτέιλ στο Wynn Las Vegasεξέφρασε τη συλλογική αποφασιστικότητα των εργαζομένων. Δήλωσε ότι ελπίζει οι εταιρείες να λάβουν υπόψη τους τα αιτήματά τους και να καταλάβουν ότι είναι σοβαροί, δείχνοντας ότι είναι έτοιμοι για επίσχεση εργασίας.

Συνδικάτο εργαζομένων στη μαγειρική βιομηχανίαη οποία αποτελούσε πάντοτε μια τρομερή δύναμη στον τομέα της εστίασης. Νεβάδαδεν έχει οργανώσει απεργία για πάνω από τριάντα χρόνια. Η πρόσφατη επίδειξη δύναμης αντανακλά μια εθνική τάση απεργιών των εργαζομένων, μεταξύ άλλων στο Χόλιγουντ και στην αυτοκινητοβιομηχανία, που δείχνει ένα αυξανόμενο κύμα συνδικαλιστικού ακτιβισμού σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, μικρή πρόοδος έχει σημειωθεί, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στην εμβληματική Λας Βέγκας Στριπ. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν με την Caesars Entertainment στις 27 Οκτωβρίου, ενώ στις 30 Οκτωβρίου θα ακολουθήσει η Wynn Resorts, Λας Βέγκας αντιμετώπισε πρόσφατα μια απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο αεροδρόμιο του Λας Βέγκας. MGM Resorts InternationalΤο γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων και τη λειτουργική διαταραχή στον τομέα των ξενοδοχείων και των εστιατορίων.