Ο δικαστής του Μιζούρι απορρίπτει αιφνιδιαστικά την αγωγή της Torch Electronics

Ένας δικαστής της κομητείας Κόουλ, ο δικαστής Ντάνιελ Γκριν, απέρριψε την καταγγελία που κατέθεσε ο Torch Electronicsενός μεγάλου διανομέα μη ρυθμιζόμενων παιγνιομηχανημάτων, μόλις μία ημέρα πριν από την έναρξη της δίκης.

Μικτή αντίδραση στην απόρριψη της αγωγής της Torch Electronics

Η υπόθεση, που κατατέθηκε το 2021 από την Torch Electronics και Warrenton Oil CompanyΟι δύο εταιρείες, Torch Electronics και Warrenton Oil Company, προσπάθησαν να αποδείξουν τη νομιμότητα των μηχανημάτων τους, τα οποία, όπως ισχυρίζονταν, είχαν σχεδιαστεί για διασκέδαση, παρόλο που προσέφεραν χρηματικά έπαθλα. Η Torch υποστήριξε ότι τα μηχανήματά της είχαν άδικα στοχοποιηθεί από το κράτος. Ωστόσο, η Πολιτεία υποστήριξε ότι η εταιρεία προσπαθούσε να προστατευθεί από τη δίωξη.

Η απόφαση του δικαστή Green να απορρίψει την αγωγή προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις. Charles Hatfield, ο δικηγόρος της Torch εξέφρασε την απογοήτευσή του, ανακοινώνοντας την πρόθεση της εταιρείας να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, ανέφερε The Missouri Independent. Η άλλη πλευρά, Mike Winter, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Τυχερών Παιχνιδιών του Μιζούριπου εκπροσωπεί τα ρυθμιζόμενα ποτάμια καζίνο της πολιτείας, εξέφρασε την ανησυχία του για την εξάπλωση των μη ρυθμιζόμενων μηχανημάτων. Ο Winter υποστήριξε ότι η απόφαση επιτρέπει σε αυτά τα μηχανήματα να συνεχίσουν να λειτουργούν, επηρεάζοντας ανθρώπους που μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα τζόγου.

Η δικαστική προσφυγή είχε ευρύτερες πολιτικές επιπτώσεις, με τους δικηγόρους των Μισούρι Γενικός Εισαγγελέας Andrew Bailey ο οποίος είχε ήδη αποσυρθεί από την υπόθεση λόγω υποτιθέμενης σύγκρουσης συμφερόντων που σχετίζεται με συνεισφορές σε επιτροπές πολιτικής δράσης που συνδέονται με τον λομπίστα της Torch, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής του Μιζούρι Steve Tilley.

Η απόφαση του δικαστή αφήνει σε εκκρεμότητα την ανεξέλεγκτη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών του Μιζούρι

Η διφορούμενη θέση του Bailey σχετικά με τον ανεξέλεγκτο τζόγο στην πολιτεία προκάλεσε διαμάχη, με αυξανόμενες καταγγελίες για παράνομους κουλοχέρηδες. Ο Bailey επικαλέστηκε την πολυπλοκότητα του προβλήματος, ενώ οι προσπάθειες άσκησης πίεσης από ομάδες υπέρ των τυχερών παιχνιδιών συνέχισαν να εμποδίζουν την πρόοδο. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η ασαφής νομοθεσία είχαν επιτρέψει τον πολλαπλασιασμό των παράνομων παιγνιομηχανημάτων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότερες από 170 καταγγελίες στην κρατική ρυθμιστική αρχή το 2023.

Ο δικηγόρος Scott Pool, εκπροσωπώντας την πολιτείαχαιρέτισε την απόφαση του δικαστή, λέγοντας ότι τέτοια θέματα θα πρέπει να επιλύονται σε ποινικές υποθέσεις και όχι σε αστικές αγωγές. Ο Pool τόνισε ότι οι αστυνομικές αρχές της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένης της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, θα συνεχίσουν να διερευνούν καταγγελίες και να κατάσχουν μηχανήματα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι χρησιμοποιούνται για παράνομα τυχερά παιχνίδια. Η απόφαση των τοπικών εισαγγελέων να ασκήσουν ποινικές διώξεις παραμένει στη διακριτική τους ευχέρεια.

Η υπόθεση θεωρήθηκε ως μια ευκαιρία να χυθεί φως στην επέκταση της μη ρυθμιζόμενης βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών στο Μιζούρι, Η απόφαση του δικαστή Green άφησε το νομικό καθεστώς αυτών των μηχανών σε εκκρεμότητα. Η απόρριψη δίνει στην Torch Electronics και σε άλλες παρόμοιες εταιρείες περισσότερο χρόνο για να εγκαταστήσουν άλλα μηχανήματα σε διάφορες τοποθεσίες, ενώ η νομική μάχη συνεχίζεται στα εφετεία.