Τα συμβούλια της Βικτώριας ζητούν αναθεώρηση του συστήματος φορολογίας μηχανών πόκερ

Ένας συνασπισμός Συμβουλίων της Πολιτείας της Βικτώριας Προτρέπει την Πολιτειακή Κυβέρνηση να επανεξετάσει ένα σύστημα ελαχιστοποίησης της φορολογίας για τις επιχειρήσεις της Βικτώριας. αίθουσες πόκερυποστηρίζοντας ότι το ισχύον σύστημα επιτρέπει στις αίθουσες πόκερ να υπερβάλλουν στα οφέλη που παρέχουν στην κοινότητα.

Συμβουλές ανησυχούν ιδιαίτερα για τις τοποθεσίες που δεσμεύονται για πρόσθετες πληρωμές στις κοινότητες ως μέρος των προσφορών τους για περισσότερα χρήματα. μηχανές πόκερυποστηρίζοντας ότι οι πρωτοβουλίες αυτές δεν αντισταθμίζουν τις βλαβερές συνέπειες των τυχερών παιχνιδιών, δήλωσε The Guardian.

Τα παράπονά τους περιστρέφονται γύρω από ένα φορολογική ελάφρυνση το οποίο παρέχει στους συλλόγους της Βικτώριας οικονομικά οφέλη εάν δαπανήσουν το 8,33% των εσόδων από τα τυχερά παιχνίδια σε κοινοτικές πρωτοβουλίες. Ωστόσο, οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό των χρημάτων αυτών δαπανάται για έξοδα λειτουργίας και εκσυγχρονισμού των λέσχης, με το πρόσχημα του “κοινοτικού οφέλους”.

Ranka Rasic, Δήμαρχος του Δημοτικού Συμβουλίου Brimbankεξέφρασε την απογοήτευση και την απογοήτευσή της, τονίζοντας τη σοβαρή βλάβη που προκαλούν τα τυχερά παιχνίδια στους ψηφοφόρους της. Η Ranka Rasic επιμένει ότι η κρατική κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει τον εθισμό στον τζόγο, προκειμένου να λυθεί αυτό το επίμονο πρόβλημα.

Τον Οκτώβριο, αποκαλύφθηκε ότι Αυστραλοί έχουν σημειώσει ένα ανησυχητικό ρεκόρ, με τις απώλειες από τα μηχανήματα πόκερ να φτάνουν τα 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (9,25 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά το τελευταίο οικονομικό έτος, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα συμβούλια της Βικτώριας ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη μεταρρύθμιση των μηχανών πόκερ

Τον περασμένο μήνα, Όλα τα συμβούλια της Βικτώριας κάλεσαν συλλογικά την κυβέρνηση να να επανεξετάσει το καθεστώς για να διασφαλιστεί ότι οι απώλειες από τα τυχερά παιχνίδια επανεπενδύονται πραγματικά στην κοινότητα. Τον Μάιο, τα συμβούλια υποστήριξαν τον επαναπροσδιορισμό του “κοινοτικού οφέλους”, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια μοιράζονται με νόμιμες φιλανθρωπικές ή φιλανθρωπικές οργανώσεις, αντί να διοχετεύονται σε εγωιστικές βελτιώσεις των συλλόγων.

Το μεταρρυθμιστικό κίνημα είναι καθοδηγείται από ένα υποσύνολο δημάρχωνη οποία ανησυχεί κυρίως για τη δυσανάλογη ζημία που προκαλούν τα μηχανήματα πόκερ στις κοινωνικοοικονομικά μειονεκτούσες κοινότητες, όπου οι απώλειες είναι σημαντικά υψηλότερες.

Δημοτικό Συμβούλιο της ευρύτερης περιοχής Dandenongπου βρίσκεται στα νοτιοανατολικά προάστια της Μελβούρνης, είναι ένα από τα πιο ποικιλόμορφα και μειονεκτικά πολιτισμικά κέντρα της Αυστραλίας. Με μια μέση απώλεια 801 δολαρίων ανά ενήλικα από τα τυχερά παιχνίδια κάθε χρόνο, το συμβούλιο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έκκλησης για μεταρρύθμιση. Το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν εννέα φορές υψηλότερο από τις απώλειες στην Boroondara, μια από τις πιο προνομιούχες περιοχές της πολιτείας.

Μια συνεχιζόμενη κοινοβουλευτική έρευνα έχει αναδείξει τις ανησυχίες των τοπικών αρχών σχετικά με τους υποψηφίους που δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους για χρηματοδότηση κοινοτικών δραστηριοτήτων.

Η έκκληση για μεταρρύθμιση των συμβουλίων υπογραμμίζει την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι εκμεταλλευτικές πρακτικές των λέσχες που εκμεταλλεύονται μηχανές πόκερ, διασφαλίζοντας ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις ωφελούν πραγματικά την κοινότητα και όχι ότι χρησιμοποιούνται ως κάλυψη για ιδιοτελείς ατζέντες. Αναμένεται ακόμη η απάντηση της κρατικής κυβέρνησης σε αυτά τα αιτήματα. Υπουργός Παιγνίων Melissa Horne δεν έχει σχολιάσει ακόμη αυτό το θέμα.